A mai férfiak félnek az okos nőktől. Utánajártunk, hogy miért!

Nagy Niki
Írta: , Frissítve:
A mai férfiak félnek az okos nőktől. Utánajártunk, hogy miért!

A 21. században élünk, ennek ellenére még mindig itt tartunk: egy friss tanulmány szerint a férfiak legtöbbje most is retteg az okos nőktől, mert kevésbé érzi magát férfinak mellettük. Sajnos legtöbben személyesen is találkoztunk már ilyen pasival – a szerencsésebbek nem egy párkapcsolat keretei között, hanem ismerős által. De miből ered ez a furcsa önbizalomhiány, és mit lehet tenni ellene?

Jól indult a dolog Kép forrása: tumblr, elisaprincess

A The Independent adott hírt a Kaliforniai Lutheránus Egyetem és a Texasi Egyetem közös kutatásának eredményéről, és elég elkeserítő információkat osztott meg velünk: a pasik tényleg félnek az okos nőktől.

A kutatást 105 férfival végezték el, akiknek ki kellett tölteniük egy angol és egy matek tesztet.

Ezután megkérték őket arra, hogy képzeljenek el két nőt: az egyikük náluk jobban, a másikuk rosszabbul teljesít a teszteken.

A következő feladat az volt, hogy képzeljék el a nőket, mint romantikus partnerüket, majd írják le, hogy mit gondolnak róluk.

A kísérlet első fele elég meglepő eredményeket hozott: a legtöbb férfinak az a nő kellett, aki jobban teljesített náluk a műveltségi és logikai teszten.

A tanulmányból kiderül, hogy több férfi választotta volna azt a nőt partnerének, aki jobban végezte el a teszteket, mint ő – de ez az egész csak addig működött, amíg élesben ki nem próbálták a helyzetet.

Amikor egy másik csoportot egy IQ-teszt elvégzése után megkérdeztek, hogy szívesen találkoznának-e azzal a nővel, aki jobban, vagy éppen rosszabbul teljesített náluk (ezúttal igazi, hús-vér nő volt a tét), elkeserítő eredmény született.