5 dolog, amit a férfiak szeretetnek álcáznak, pedig csak manipuláció

Szőke Angéla
Írta: ,

Volt egy barátom, aki egyszer azt mondta, hogyha elhagynám, belehalna. Még fiatal voltam, fülig szerelmes, és ezt a világ legromantikusabb dolgának tartottam. Elhittem, hogy tényleg annyira szeret, hogy képtelen lenne nélkülem élni. Amikor évekkel később rájöttem, hogy ő nem egy hősszerelmes, hanem pusztán egy végtelenül önző, manipulatív fiú, már nem volt annyira vicces, amikor azzal fenyegetett, hogy tényleg öngyilkos lesz, ha nem megyek vissza hozzá. Természetesen nem fogadtam vissza, ő pedig él és virul - gondolom, a mai napig szerelmesen duruzsolja más lányok fülébe, hogy nem tudna nélkülük élni. Íme öt példa a rejtett manipulációra, amit könnyű kedveskedésnek álcázni.

Egy kapcsolat elején, a rózsaszín ködös időszakban a párok hajlamosak arra, hogy állandó telefonos vagy online összeköttetésben legyenek, amikor fizikálisan nincsenek együtt.

Ezzel nincs is semmi gond, csak ha már jó pár hónapja jártok és ő akkor is folyamatosan hívogat, amikor tudja, hogy a barátnőiddel lógsz, az már nem cuki és nem kedveskedés.

Ha nem válaszolsz neki egyből, ő pedig egyre ingerültebben írogat, akkor az azt jelenti, hogy csak csekkolni akar téged, és ez tipikus manipulatív viselkedés.

A barátod ok nélkül féltékenykedett, esetleg jelenetet rendezett és durván viselkedett veled? Veszekedtek, majd közölte, hogy „de hát minden azért történt, mert annyira szeret téged”?

Ha ez rendszeresen megtörténik, ideje, hogy megszólaljon a fejedben a vészcsengő.

Ha mindenre az az indoka, hogy azért viselkedett így, mert szeret, csomagolj.

Ilyenkor nem a bűnbánó szerelmes az illető igazi személyisége, hanem a féltékeny agresszor.