Ha megvan benne ez a 3 tulajdonság, kudarcra van ítélve a kapcsolat - azt is eláruljuk, miért!

Írta: ,

Az első találkozások során még nehéz messzemenő következtetéseket levonni egy-egy tulajdonság hatására. Azonban, ha az alábbi vonások különösen jellemzőek rá, akkor érdemes nagyon körültekintőnek és óvatosnak lenned, mert könnyen lehet, hogy a következő csalódás már a küszöbön áll.

1. Túlontúl magabiztos

A magabiztosság egy ideig nagyon vonzó, de hosszútávon zavaró lesz olyannyira, hogy még a kapcsolatotok is rámehet. Ennek nagyon egyszerű oka van: valaki csak akkor lehet őrjítően magabiztos, ha egyértelműen a saját véleményét, felfogását tartja a legjobbnak. Ezzel alaphangon nincs gond, egészen addig, amíg az illető nem kerül komoly kapcsolatba. De vajon hogyan hat negatívan az önbizalom a szerelemre? Hát úgy, hogy az ilyen emberek nem tudnak és nem is akarnak kompromisszumot kötni.

Mivel azt gondolják, mindig nekik van igazuk, mindig ők látják helyesen a dolgokat, leginkább meg sem hallgatják a másik fél véleményét - vagy látszólag hallgatnak, majd a saját elképzeléseiket viszik véghez. Így a másik fél önbizalma állandóan csorbul.

Úgy vélik, nekik mindig a legjobb jár, ami feszültséget és félelmet generálhat benned: rendszeresen azon fogsz aggódni, mikor talál valakit, aki véleménye szerint jobb nálad. Szóval, ha túl nagy az egója, akkor alaposan gondold meg, megéri-e az egész hercehurca.

2. Lekezelő

Sajnos gyakori, hogy a férfiak észre sem veszik, mennyire lekezelőek bizonyos kijelentésekkel, megnyilvánulásokkal,  a nők pedig hajlamosak szemet hunyni ezek felett a kapcsolatok indulásakor. Rosszul tesszük, hiszen épp az elején kell tisztázni, mit várunk el a másik féltől. Ennek hátterében persze az is állhat, hogy az illető egyszerűen úgy gondolja, ettől ő macsóbb, kívánatosabb lesz számodra - idővel viszont előbukkan a valódi kedves énje és levetkőzi a macsó-álcát.

Ha viszont úgy tűnik, tulajdonságai között előkelő helyen szerepel a lekezelő magatartás, és nem érti, miért kellene leszoknia róla, akkor nem tervezhetsz vele hosszútávon.

Többek között azért, mert akárcsak a túlzásba vitt magabiztosság, úgy a lekezelő viselkedés is egyfajta egoizmusra enged következtetni, tehát ugyanazokkal a negatív következményekkel jár. Emellett minden bizonnyal te is inkább töltekezni szeretnél a kapcsolatodban, nem pedig attól tartani, vajon mivel fog újból megbántani, ha találkoztok. Másrészt gondolj bele: ha veled így viselkedik, a leendő gyermekeitekre is ez vár - márpedig egy gyermek elsősorban a szülőktől töltekezik önbizalomból és ha ez nincs meg, felnőtt korára súlyos önértékelési problémákkal találhatja szembe magát.

3. Veszélyesen sármos

Ezen a tulajdonságon a legnehezebb felülkerekedni, hiszen teljesen mást fog diktálni a szíved, mint amit az eszed súg – és hát a nők köztudottan inkább előbbire szeretnek hallgatni. Természetesen nem azt mondjuk, hogy minden helyes, kedves és vonzó pasit messzire el kell kerülnöd, de azért biztos észreveszed, ha valaki már-már a veszélyesen sármos kategóriát súrolja. Úgy tűnik, minden tökéletes benne: a megjelenése észveszejtő, igazán helyes, és egyértelműen tudja, mi kell a nőknek.

Akkor mi lehet vele a baj? Nos, pontosan az, hogy ezekkel a tulajdonságaival maximálisan tisztában van, és kirázza a kisujjából, hogyan tudja meghódítani a hölgyeket. Bizonyos életkor felett általában az ilyen férfiak is próbálnak megkomolyodni, több-kevesebb sikerrel, de a legtöbb nőben örök életére ott marad a kétely és az aggodalom egy ilyen férfi oldalán. Márpedig, a sármos pasik egyvalamit biztosan nem tűrnek el: a korlátozást és a féltékenykedést.

Persze, ha kellően magabiztos vagy te is, mindezek kevésbé fognak megviselni és ha van egymásban bizalmatok, vágjatok bele bátran! De, ha már előre attól tartasz, mikor fog félrelépni, és majd’ megőrjít a tudat, hogy sok nővel volt előtted, akkor inkább kíméld meg magadat a csalódástól.

Képek forrása: ViewApart/Depositphotos.com[email protected]/Depositphotos.com