Miért rühelljük, ha a férfi megnéz más nőt?

Jankovics Anna
Írta: ,

Vagyok annyira „öreg” és tapasztalt, hogy kellő humorral álljak hozzá ehhez a kérdéshez. Főleg, ha a férfi kellő humorral, bájjal áll hozzá saját „botlásához”. Ha az eset nem mindennapos, ha a másik nő valóban nagyon, de nagyon szép – legalább annyira, hogy az én kritikus szemem is megakadjon rajta –, de mégis, valami nem stimmel a dologgal…

A női elvárás: legyen lojális hozzám

A nő alapvető elvárása: a férfi kifelé is azt az egységet képviselje, amit az ágyban – 1:1 leosztást testben és lélekben.

Hiszen a szex a szerelem testi megnyilvánulása, egy kitüntetés egymás felé, a szerelem által.

Azaz, a férfi, nézelődéssel se hozzon szégyent a szerelmükre az ágybeli szentségre. Még akkor sem, ha az asszony nincs ott.  A nézelődő férfire szabad prédaként tekint a megnézett nő – teljesen mindegy, hogy akarja-e őt valójában, vagy nem.

Tehát nem érdemes önbizalmat erősítenie azzal a férfinak, hogy jár a szeme, mint a sublótfiók.

Sokan ezt mondják: „Ne törődj vele, ha otthon lakik jól!” Hát hogyne… én erre azt szoktam mondani, ha én rántott húst akarok enni, akkor az után érdeklődöm, nem párizsi szelet után.

Ha máshol jön meg az étvágy, akkor azt ott csillapítsa, ne alázzon azzal a gondolattal, hogy nem vagyok számára kielégítő az élet minden területén.

„A nő dolga a férfi”

Egy másik nő „megtekintése” olyan, mintha arra vágyna a férfi, nem a mellette álló nőre. Ez megalázó az asszonynak, barátnőnek.

Olyan, mintha behívná a másik nőt saját szexuális életükbe, ami ugye – normális esetben – kétszereplős. Mert hát, minden flörtölés, ismerkedés eleinte vizuális inger hatására jön létre.

Ez a felfogás a nő részéről nem birtoklás, egyszerűen csak valódi megbecsülésre vágyik. Főleg azoknak a nőknek megalázó a „nézelődés” helyzete, akik – jó esetben – „véd és dacszövetségben” hosszabb ideje vannak a férfival.

Hiszen – akármennyire is tiltakoznak a nők ez ellen – a nők bizonyos szinten szolgálják a férfit, ellátják őt, a kedvére akarnak tenni, hogy öröm legyen a kapcsolat, hogy még jobban működjön közös életük.

És akkor jön a „nézelődés” orrba vágó lengőajtója, mely azt üzeni a nőnek, hogy sosem lehet annyira jó, hogy olyan őszinte „rajongással” nézze őt a férfi, mint a másik nőt, akármit is tesz érte.