5 jel, hogy a féltékenységed tönkreteszi a kapcsolatodat

Írta: ,

A féltékenységet nem szabad összekeverni az irigységgel. Irigység az, amikor szeretnél valamit, ami másoknak megvan, de neked nincs. Féltékenység az, amikor valami már a tiéd, de nagyon félsz attól, hogy elveszíted. Utóbbiból egy kicsi még egészséges is lehet egy párkapcsolatban; ha viszont egy idő után új szintre lépsz benne, azzal elüldözheted magadtól a párodat. Most összegyűjtöttünk 5 intő jelet, ami arra utal, hogy tönkreteheted a túlzott féltékenységgel a kapcsolatodat.

Állandóan a Facebookját ellenőrzöd Kép forrása: unsplash

Időnként mindenki lecsekkolja a közösségi médiát, csak úgy kíváncsiságból. Megnézzük a barátunk exét, vagy azt a lányt, aki megosztott valamit az üzenőfalán. Még ha titkoljuk is, valójában néha-néha mindenki szereti megnyugtatni a lelkét, és egy kis időre „nyomozósdit” játszani.

A problémák ott kezdődnek, ha ez függőséggé válik: felébredsz reggel, felöltözöl, és már nézed is a párod online életét. Amikor azon kapod magad, hogy a neten mindenhol keresed az elárulás és megcsalás jeleit, ideje átgondolnod a kapcsolatotokat. A közösségi média ugyanis egyre több szerelmet tesz tönkre – épp a féltékenység miatt!

Belenézel a telefonjába Kép forrása: unsplash

A barátod épp alszik, vagy kiment a fürdőbe lezuhanyozni, te pedig rögtön nyúlsz a telefonjáért? Ha végigpörgeted az üzeneteit, és azt is leellenőrzöd, kiket hívott fel, akkor a féltékenységnél nagyobb problémával néztek szembe: itt már komolyabb bizalmi gondok is vannak.

És te is tudod, hogy még ha nem is találsz semmit, a lelked csak egy kis időre nyugszik le. Végül pedig olyan dolgokba is beleképzelsz többet, ami valójában teljesen ártalmatlan!