Megpróbálod elkerülni a félrelépést? Egy felmérés szerint hiábavaló a próbálkozásod

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Megpróbálod elkerülni a félrelépést? Egy felmérés szerint hiábavaló a próbálkozásod

Kép forrása: unsplash.com

Azt már több kutatás is bebizonyította, hogy három dolog vezet leggyakrabban a komoly kapcsolatok végéhez: a pénz, a szenvedélybetegség és a félrelépés. Sokan úgy vélik, az összes probléma kivédhető kellő akarattal és megfelelő kompromisszumkészséggel, ami többnyire igaz is. Viszont akad egy kis bökkenő, leginkább a félrelépést illetően, a felmérések ugyanis azt támasztották alá, hogy itt messze nem elegendő a puszta „nem akarás”. Sőt, az a legrosszabb…

Egy párkapcsolati kérdésekkel foglalkozó szaklap arról kérdezte az olvasóit, milyen stratégiákkal győzködik magukat a hűséget illetően.

Kíváncsiak voltak, kinek milyen praktika vált be, aminek a segítségével hosszú éveken, évtizedeken keresztül meg tudta őrizni a monogám életmódját.

A válaszok alapján két fontos részre tudták elkülöníteni a megkérdezettek stratégiáit.

A leggyakrabban adott válasz az volt, hogy mielőtt elcsábulnának, a leendő félrelépők igyekeznek megerősíteni saját kapcsolatukat.

Mintegy arra törekszenek, hogy újra belezúgjanak a szerelmükbe: randevúkat szerveznek, nagyobb hangsúlyt fektetnek a szexuális életükre és sokkal romantikusabbá válnak, mint korábban voltak.

Ez a praktika persze csak akkor működik, ha egy kisebb-nagyobb fellángolásról van szó, például megtetszik az egyik kollégád, nem pedig őrült vonzalmat érzel egy pasi iránt, aki ismeretlenül bukkan fel egy buliban. (Utóbbi esetén nyilván nem lehet opció, hogy időközben hazarohansz, és újjáépíted a kapcsolatodat, hiszen jó eséllyel soha többet nem látod az illetőt.)

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra