A feleségek 5+1 mindenkori legidegesítőbb hibája

Sándor Alexandra
Írta: ,

„Néma gyereknek anyja sem érti a szavát” – tartja a mondás, ami bizony a házastársi viszonyra is igaz. Összegyűjtöttük azt a hat leggyakoribb hibát, amelyet a fiatal és még fiatalabb asszonykák szoktak véteni a párkapcsolatukban.

Vannak olyan nők, akik azt gondolják, miután oltár elé vezették őket: most már a férjük kedvére kell tenni, méghozzá mindenben. Ez hosszú távon oda vezethet, hogy a feleségből egyfajta kiegészítő lesz, aki a saját gondolatait, vágyait és érzéseit elhallgatva kerüli a konfliktust. 

Pedig nyilvánvaló, hogy nem az a legboldogabb, aki igyekszik a nap minden percében annak tettetni magát, hanem aki nem rest kiállni önmagáért, ha kell. A vitáktól nem szabad megrémülni – a házasélet természetes velejárói.

Nyilvánvaló, hogy két ember nem gondolhatja teljesen ugyanazt egy bizonyos dologról. Még akkor sem, ha történetesen a házasságról van szó.

A házimunka felosztása, a pénzügyek, a mindennapi praktikus teendők és a nagyobb volumenű érzelmi kérdések egytől egyig kommunikációt igényelnek. Honnan is tudhatnátok, mit vár tőletek a másik, ha nem mondjátok ki? Minél többet beszélgettek, annál kisebb az elhallgatott várakozásokból adódó súrlódás veszélye.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv