Ezt mind elárulja a Facebook a szerelmi és nemi életedről

Kerekes Vivien
Írta: ,
Ezt mind elárulja a Facebook a szerelmi és nemi életedről

Csak néhány kattintás a Facebookon, és már ki is derítetted, hogy az ismerősödnek (vagy egy totál vadidegen személynek) éppen milyen a párkapcsolati státusza. A közös fotók, a szerelmi idézetek, na meg az "egyedülálló" felirat persze egyértelművé teszi a kérdést, de gondoltad volna, hogy a közösségi oldal akkor is tudja, mi a helyzet a szerelmi életedben, ha erről semmi konkrétat nem osztasz meg? Most eláruljuk, ez hogy lehetséges!

Egy kapcsolat előtt sokkal többet posztolsz, mint alatta Kép forrása: tumblr, retrodrive

Állítólag a Facebook pontosan tudja, mikor kezdesz szerelembe esni, méghozzá abból, hogy milyen gyakorisággal posztolsz az üzenőfaladra.

A felmérések szerint egy párkapcsolat előtt az emberek sokkal többet osztanak meg magukról a neten, leginkább azért, hogy felkeltsék a kiszemelt egyén figyelmét. Ez a dolog viszont rögtön lecsökken, amint egy párt alkotnak; ritkábban posztolnak, valószínűleg azért, mert ezúttal már a való világban töltenek együtt több időt. Emiatt már kevésbé érzik úgy, hogy szükségük lenne az internetre, csak hogy lenyűgözzék szerelmüket.

A legújabb Facebook-felmérés Kép forrása: abeautifulmess.com

Szakértők azt vizsgálták, vajon a közösen lájkolt oldalak száma mennyire jelenti azt, hogy a virtuális világon kívül is egy hullámhosszon vannak a felek. A felmérésben 46 pár vett részt, akiknek különböző személyes kérdésekre kellett válaszolniuk, majd következett a Facebookos profilok kielemzése. Hány páros és egyedüli fotójuk készült, mennyi közös ismerősük van, és milyen gyakorisággal lájkolják ugyanazokat a linkeket és oldalakat.

Az eredmények pedig arról árulkodnak, hogy minél közelebb érzik magukat egymáshoz a felek, annál több közös dolgot osztanak meg. Ez persze csak egyike az utóbbi évek kiemelkedő Facebook-felméréseinek; egy másik kutatás szerint ugyanis ez a jelenség egészen más dolgot jelenthet!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv