Tippek, hogy szakítás után ne legyen rémálom a Facebook

Sándor Alexandra
Írta: ,
Tippek, hogy szakítás után ne legyen rémálom a Facebook

Nem számít, miért és hogyan történt – egy szakítás mindig kemény. Sőt, be kell látnod: a közösségi média csöppet sem könnyíti meg, hogy összeforrjon a szíved. Nem kell törölni a profilodat ahhoz, hogy további megrázkódtatás nélkül megúszd az esetet! Összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel a lezárási folyamat az internetes szférában is kulturáltan mehet végbe.

Csendben változtass kapcsolati státuszt!

Amennyiben a Facebookon is jelezted, hogy kapcsolatban vagy, kénytelen leszel módosítani a családi állapotodat. Kerüld a tagadást, és ne félj ettől a sorsdöntőnek tűnő kattintástól!

Ez ugyanis a múlton már nem változtat, viszont segít benne, hogy a jelenedet és a jövődet tisztábban láthasd.

Nem muszáj közszemlére tenned a módosítást, hiszen a közösségi oldal lehetőséget ad arra, hogy a párkapcsolati státuszodat most csak te lásd.

Ebben az esetben természetesen az átírás ténye sem jelenik meg senkinek.

Ha azonban annyira tartasz az „egyedülálló” szócskától, hogy még a „bonyolult kapcsolatban” is vonzóbbnak tűnik számodra, gondold végig, milyen kérdéseket vethet ez fel a magánéleteddel kapcsolatban…

Tiltod, törlöd vagy elrejted?

Nagyon jó kérdés, hogy szakítás után mit csinálj az exeddel Facebook-ügyileg. Először is arra kell magadban válaszolnod: szeretnéd-e nap mint nap látni a dolgait, vagy ez felkavar érzelmileg?

Mivel nem reprezentatív statisztikánk szerint az emberek 99,9%-a az utóbbi kategóriába tartozik, semmiképpen sem kell szégyenkezned.

Amennyiben becsapva, megalázva vagy más pofonszerűen negatív hatás révén kerültél ki a kapcsolatból, nem kérdés, hogy minimum a volt párod törlésére van szükség. Ha pedig azon kapod magad, hogy „odatévedsz” a profiljára, inkább tiltsd le.

Kizárólag érzelmileg kevésbé mély, vagy barátsággá szelídült viszonynál tudjuk elképzelni, hogy törlésnél kevésbé drasztikus módszer történjen.

A posztjainak elrejtése félreértésre adhat okot annyiban, hogy azt fogja hinni: továbbra is látod minden lépését.