7 szörnyű szakítás utáni hiba Facebookon

Írta: ,

Egy szakítást sosem könnyű átvészelni, ám az egész biztosan nem segít, ha hagyod, hogy nyilvánosan sajnáljanak. A barátok, családtagok személyesen is meg tudnak vigasztalni, és ennek a segítségnyújtásnak csak a te lelkedben marad nyoma. Az azonban, ami egyszer felkerült a világhálóra… Nos, az ott is marad!

Világgá kürtölöd a részleteket

1/7 Világgá kürtölöd a részleteket

Szerencsére ez a hiba nem olyan gyakori a szakításokat követően, de azért mindenki találkozott már olyan adatlappal, ahol a legintimebb részleteket is kirakatba tette a csalódott fél. Egyesek megpróbálkoznak legalább kicsit homályosan fogalmazni, de az ilyen helyzetekben ez teljesen felesleges, úgyis mindenki tudja, kiről/miről van szó, ha éppen a szerelmi bánatodat ecseteled.

Ezekben a helyzetekben kifejezetten rossz ötlet élni a közösségi oldal adta lehetőségekkel, mert az ilyenkor felszínre törő gondolatok és érzelmek rendkívül intimek, és csak rád, valamint az exedre tartoznak. Megeshet, hogy már a közzététel után meggondolod magadat, de az is lehet, hogy pár nap múlva látod majd teljesen másként a dolgokat. Egy biztos: szimpla törléssel ezeket az infókat már nem tudod elrejteni mások elől.

A szakításról szól az adatlapod

2/7 A szakításról szól az adatlapod

Nyilván nagyon fájnak a történtek és rosszul érzed magadat miattuk, de most teljesen őszintén: bármi is változik, ha szomorú idézeteket teszel fel az adatlapodra és egy csomó megosztásod a szakításról szól? Sajnos ettől még semmi sem lesz jobb.

Csak azt éred el, hogy az összes ismerősöd tisztába kerül a legbizalmasabb magánéleteddel (ami ráadásul pár óra alatt teljesen más irányt is vehet).

Ha nincs kedved személyesen beszélni senkivel, csak interneten érintkeznél, az teljesen természetes ebben a helyzetben, de az ilyen kényes kérdésekben sokkal szerencsésebb, ha a privát üzenetváltásra hagyatkozol.

Ne nehezítsd meg jobban a saját dolgodat! Bőven elég, ha csak a közeli ismerősök tudnak az új helyzetről.

Úgy teszel, mintha csodásan lennél Kép forrása: playbuzz.com

3/7 Úgy teszel, mintha csodásan lennél

Sokan úgy lábalnak ki a szakításból, hogy minden őrültségbe belemásznak. Úgy vélik, mivel idáig visszafogták magukat, most aztán jöhetnek az egyéjszakás kalandok és a reggelig tartó bulik. Tény, hogy ez is egy módja a továbblépésnek, ám nem tanácsos az összes görbe estéd részleteit az adatlapodon rögzítened.

Egyrészt, valaha szeretted a barátodat. Nyilván te sem látnád szívesen, ha pár órával a szakításotok után vadidegenekkel pózolna egy fergeteges habpartiban. Nem kell megmutatnod, hogy mennyire csodásan vagy, még ha ténylegesen azt is gondolod, hogy innentől rendben lesz az életed.

Ha pedig ramatyul érzed magad, pláne felesleges mindenkit áltatnod az ellenkezőjével.

Közzéteszed, hogy megvilágosodtál Kép forrása: upsocl.com

4/7 Közzéteszed, hogy megvilágosodtál

Hasonlóan a szomorúság szétkürtöléséhez, jellemző, hogy a kezdeti depressziót a megvilágosodás követi. Ekkor kerülnek fel a Facebookra azok az idézetek, amik egyértelműen rávilágítanak, hogy a szenvedésre szükség van, az csak erősebbé tesz minket, meg hát amúgy is az vesztett nagyot, aki faképnél hagyott minket.

Ismét felmerül a kérdés, hogy ez kinek jó? Legfeljebb azoknak az ismerősöknek, akik imádnak pletykálni, de ők megteszik a friss infók nélkül is a kellemetlen „szívességet”.

Kétségtelen, hogy nagy vigaszt nyújtanak a szomorúságban azok a bölcsességek, melyek újból megmutathatják a helyes utat, ám sokkal jobb, ha egy jó könyv társaságában messze vonulsz a világhálótól, és esetleg magadnak felírod az erőt adó gondolatokat.

Totálisan megzavarodsz

5/7 Totálisan megzavarodsz

Felfüggeszted a regisztrációdat, hogy ne kelljen látnod az exedet, aztán rá pár órára ismét bejelentkezel. Rájössz, hogy ez így nem megoldás, hiszen egy csomó mindenről lemaradsz, úgyhogy inkább a barátodat törlöd az ismerőseid közül. Büszke vagy magadra, de néhány óra múlva rádöbbensz, hogy így semmilyen állapotfrissítést nem láthatsz, úgyhogy ismét bejelölöd

Ismerős ez a zavarodottság? Amennyiben igen, jobb, ha néhány napra nagyon messzire vonulsz az internettől! A tiltást, bejelölgetést, törlést mindenki utálja, és ha az egészet többször is megismétled, elhiheted, hogy az exed is meg fogja unni, és könnyen előfordulhat, hogy ő lesz az, aki letöröl vagy letilt.

Gyerekes húzásokkal próbálkozol Kép forrása: ilovemylsi.com

6/7 Gyerekes húzásokkal próbálkozol

A meglehetősen gyerekes húzások egyike, ha nyilvánosan flörtölgetsz azokkal, akikre ez exed féltékeny volt, vagy akiket ki nem állhatott. Ezzel ismét meggyőzöd őt arról, hogy nem véletlenül került sor a szakításra, illetve magadat is kellemetlen helyzetbe hozod az ismerőseid előtt.

Egyrészt könnyűvérűnek, vagy teljesen elkeseredettnek fognak tartani, hiszen a szakítás után egyből másokkal kezdesz ki, másrészt pedig a harmadik féllel szemben sem túl korrekt, hogy csak felhasználod őt.

Hasonlóan értelmetlen dolog ál-adatlapot létrehozni és arról követni az ex minden lépését, esetleg privátban felvenni vele a kapcsolatot és kifaggatni mindenről. Ha van egy kis sütnivalója, hamar rá fog jönni a turpisságra, és hidd el, azt a kínos szituációt senkinek nem kívánod, nemhogy magadnak.

Kapcsolatot színlelsz Kép forrása: elitedaily.com

7/7 Kapcsolatot színlelsz

Végül, de nem utolsó sorban az egyik legnagyobb hiba, ha szakítás után kapcsolatot színlelsz valakivel az online felületen. Ennek – sok egyéb mellett – azért sincsen értelme, mert az ismerőseid pontosan tisztában lesznek vele, hogy semmi komoly nincs köztetek, sőt talán soha nem is találkoztatok. És mivel az ismerőseid tudják, előbb-utóbb az exed is tudni fogja. Na és mi jut majd az eszébe? Biztos lehetsz benne, hogy nem a békülés vagy az, hogy élete legnagyobb hibájának tartsa a szakításotokat…

Bárhogy is viselkedsz a különválás után, azt sose feledd, hogy később nem fogsz szívesen emlékezni erre az időszakra. Hidd el, sokkal jobb, ha időt adsz magadnak a szakítás feldolgozására, mint hogy később magyarázkodnod kelljen az elkövetett bakijaid miatt...