Ezért szakítunk általában: nők vallottak a leggyakoribb válóokokról

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ha szakításról beszélünk, akkor nincs két egyforma élethelyzet, vagy éppen szituáció. Ezért is van az, hogy ami egyeseknek megbocsáthatatlan bűn, addig azon mások gond nélkül átlendülnek. Ennek ellenére akadnak általánosságok, amik felett a többség nem tud szemet hunyni. Egy Redditten található bejegyzésben felmerült a kérdés: milyen körülmények vetettek véget a legutóbbi kapcsolatodnak? A válaszokból kiderült, miért teszünk a leggyakrabban pontot a kapcsolataink végére!

A kommunikáció hiánya

AlexShadyuk/depositphotos.com

Nem véletlenül emelik ki állandóan a szakértők a kommunikáció, a beszélgetés fontosságát a kapcsolatokat illetően. Gyakorlatilag nincs olyan probléma, amit ne lehetne megoldani, vagy éppen megelőzni a megfelelő mennyiségű és milyenségű kommunikációval. Amikor ez hiányzik, vagy a beszélgetés ellenére a felek nem kompromisszumkészek, akkor sajnos idővel elérkezik a szakítás. A Redditten a leggyakoribb válóokok közé kúszott fel a kommunikáció hiánya. 

„Soha nem volt hajlandó beszélni a problémákról, mindig elzárva tartotta őket előlem. Folyton azt hajtogatta, hogy minden tökéletes, de én tudtam, hogy nincs így. Egy nap aztán kirobbant belőle, és azt mondta, hogy egy éve hazudik: valójában egyáltalán nincs rendben köztünk semmi. Én mindig is hajlandó voltam dolgozni a kapcsolataimon, és valószínűleg továbbra is együtt lennénk, ha a megfelelő pillanatokban elmondta volna a gondjait.”

Rengeteg veszekedés


Wavebreakmedia/depositphotos.com

A kapcsolatoknak alapvetően a boldogságról, a harmóniáról kellene szólniuk, és ezt bizony alaposan megmérgezik az állandósuló veszekedések és viták. Szintén nagyon gyakori szakítási ok, ha nem sikerül egy hullámhosszra kerülni a partnerrel és mindennapossá válnak a nézeteltérések. Változó, hogy a kapcsolatok melyik szakaszában kerül sor az ilyen hullámvölgyekre: vannak, akik az induláskor vitatkoznak sokat, ám szépen egymáshoz idomulnak az évek múlásával, mások éppen akkor kezdenek el veszekedni, amikor már elmúlt a rózsaszín köd – utóbbi veszélyesebb tud lenni a párkapcsolatra nézve. Azonban az sajnos tény, hogy ha nem találunk a házasságunkban megnyugvásra és harmóniára, akkor az alapjaiban fogja felőrölni a kapcsolatunkat. 

„Mindenen képesek voltunk összeveszni, de tényleg mindenen. Egy alkalommal éppen a bevásárlóközpontban sétáltunk, persze az összes tipikus férfi üzletbe betértünk. Ezután én is szerettem volna bemenni egy nekem való boltba, de ő pár perc múlva közölte, hogy "itt biztosan nem veszünk semmit". Dühös lettem. Ezután kértem, hogy sétáljunk egyet a közeli parkban, majd békülékenyen feldobtam, hogy ez egy milyen nagyszerű hely lenne a piknikezésre. Ő tömören annyit válaszolt: "nem". Itt jöttem rá, hogy a mi kapcsolatunk kizárólag az ő szabályai és feltételei szerint zajlik, és ez nem olyasvalami, amit én is élvezhetek.”

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!