Ezért nehéz a kapcsolat egy alfa személyiségű férfival - Így kezeld a helyzetet!

Írta: ,

A legtöbb nő rajong az alfa férfiakért, amin nincs is mit csodálkozni: ők azok, akik valóban megtestesítik a nagybetűs férfit. A probléma nem is a szenvedélyes kapcsolattal szokott kezdődni, hanem, hogy a viszonyon belül már olyasmiket várunk el ezektől a férfiaktól, amikre ők nem igazán vevők. Jó, ha ezekre felkészülsz, hiszen tudatosan alakítva a dolgokat, akár valóban boldog kapcsolatod lehet a határozott, makacs embereddel – mégpedig hosszútávon!

Nem mondja ki az érzéseit Kép forrása: weheartit.com

1/6 Nem mondja ki az érzéseit

Egy igazi férfi nem nyavalyog, nem panaszkodik, főleg nem sír, és természetesen minden problémát egyedül old meg. Ez nagyon vonzó tud lenni az ismerkedési szakaszban, hiszen mindebből te azt látod, hogy ez a valaki magabiztos, talpraesett, önálló, és igazán erős lelkileg.

A kapcsolatban azonban már más a helyzet: te egyre jobban és jobban igényelnéd az intimitást, az érzelmek elmélyítését, de jó eséllyel állandóan falakba ütközöl. Tovább bonyolítja a dolgokat, ha bármilyen probléma felmerül, mert nagyon ritkán hajlandóak beszélni a gondjaikról.

Egyszerűen félnek, hogy ha felfedik a lapjaikat, akkor sebezhetőek, kiszolgáltatottak lesznek, ami tulajdonképpen igaz is.

 

Mit tehetsz? Kép forrása: weddingsparrow.com

2/6 Mit tehetsz?

Meg kell győznöd, hogy nálad jó kezekben vannak az érzései, és bár képletesen tényleg sebezhetővé válik azáltal, hogy felfedi a lapjait, te ezzel sosem élnél vissza.

Nagy esély van rá, hogy sok-sok év után fogod csak elérni azt, hogy egy kicsit is közlékenyebb legyen.

Ez nem túl jó hír, viszont érdemes rá felkészülnöd, hiszen így könnyebben tudod kezelni az egészet.

Egy valódi alfától egyszerűen nem várhatod el, hogy olyan közlékeny legyen a saját érzelmeit, gondolait illetően, mint a más személyiségtípusú férfiak.

Ezzel ők feladnák személyiségük egy részét, amire egyszerűen nem képesek.

Nem akar nyílt lapokkal játszani Kép forrása: tracyhillphotography.com

3/6 Nem akar nyílt lapokkal játszani

Ez persze nem igaz így szó szerint, az alfák is kommunikálnak, de jó idő kell ahhoz, hogy megértsd őket. Általában ugyanis tőmondatokban beszélnek, és a legváratlanabb helyzetekben ejtik ki a szájukon, mi zavarja őket, vagy mit csinálnának másként. Részben ez is azért van, mert nem hajlandóak kimondani az érzéseiket, szemben a nőkkel, akiknek ez általában nagyon fontos.

Gyakran csak akkor szólnak, amikor alaposan túlcsordult náluk a pohár, és már döntést is hoztak a kérdéses ügyben.

Míg a nőkön egyértelműen látszik a sértődöttség, addig az alfa személyiségű pasik ezt kiválóan palástolják. Más kérdés, hogy míg a flörtölés során kifejezetten előnyös (számukra) ez a tulajdonság, addig párkapcsolatban borzasztóan hátrányos tud lenni.

Mit tehetsz? Kép forrása: theparisphotographer.com

4/6 Mit tehetsz?

Nagyon alaposan kell figyelned. Az alfák ritkán csacsognak, általában akkor mondják el véleményüket valamiről, ha muszáj.

Ezért kifejezetten erősen kell koncentrálnod, ha véletlenül elkezd az érzéseiről beszélni. Ő nem híve annak, hogy ezután hosszasan elemezd a gondot, így ezt meg se próbáld – legalábbis vele. Úgy gondolja, elmondta a saját verzióját, menj és emészd meg, aztán pedig változtass a viselkedéseden.

Minden bizonnyal többször nem fog szólni ebben az ügyben, ha nem történik változás, akkor valószínűleg kihátrál a kapcsolatból, de legalábbis eltávolodik tőled, míg a szakítás kézenfekvő nem lesz.

Sajnos, vagy nem sajnos, ő nem az a típus, akivel részletesen megbeszélheted ezeket a gondokat. Nyilván kérdezhetsz, és ajánlatos is kommunikálnod, de órákon át boncolgatni egy sérelmet? Arra ő garantáltan nem lesz vevő.

5/6 Nem enged irányítani

Megint csak olyasmiről beszélhetünk, ami a kapcsolat kezdetén igazán vonzó.

Egy ilyen férfi mellett te is Nőnek érezheted magad, legalábbis belekényszerít a klasszikusnak mondható női szerepbe, amit sokan kifejezetten imádnak.

De mit is jelent ez? Pl. esélyt sem hagy rá, hogy te dönts a randi helyszínéről, vagy éppen a programról, és persze azt sem engedi, hogy fizess. Úriemberként viselkedik, ám e mögött nem csak jó modora áll, és az, hogy pontosan tudja, mitől alélnak el a nők, hanem az irányításmániája is: már most megérteti veled vezető szerepét azzal, hogy felsegíti a kabátodat, kinyitja előtted az ajtót, és véletlenül sem engedi, hogy nehezet emelj.

Garantált, hogy az ágyban sem igazán igényli, hogy irányíts - a hálóban is ő akar a főnök maradni.

Mit tehetsz? Kép forrása: indiaearl.com

6/6 Mit tehetsz?

Leginkább semmit, meg kell próbálnod ezt élvezni.

Ha nem vagy az a típusú nő, aki elfogadja, sőt, egyenesen kedveli a klasszikus szerepfelosztást, aligha leszel boldog és kiegyensúlyozott egy ilyen férfi mellett. Valószínűleg állandó vitaforrás lesz köztetek, ki irányítson, ki hozzon döntéseket.

Te állandóan be akarod majd bizonyítani, hogy képes vagy rá, ő meg emiatt rosszul fogja érezni magát. Na, nem azért, mert nem tudja pontosan, hogy te is képes vagy levenni egy befőttet a legmagasabb polcról, hanem mert úgy fogja érezni, nincs rá szükség, és sérült a férfiassága.

Ne akarj ebben feltétlen logikát keresni! Egyszerűen arról van szó, hogy egy alfa személyiségű pasi attól érzi jól magát, hogy teljes valójában férfi lehet, és ez bizony azt is jelenti, hogy a társától elvárja a segítségre szoruló női szerepet.