Ezért inkább ne írj vissza rögtön a pasinak, ha keres

Kovács Andrea
Írta: ,
Ezért inkább ne írj vissza rögtön a pasinak, ha keres

Nagyon taktikázósnak tűnik, és biztosan sokan fel is szisszentetek a cím olvasása közben – tudományos magyarázat van azonban arra, miért nem szabad rögtön visszaírni a srác üzenetére, ha többet is szeretnél tőle, mint egy futó flört!

Valójában viselkedéspszichológiai kutatások igazolják, hogy ha megvárakoztatod kicsit a másikat, többet érsz el, mintha rögtön válaszolnál.

Furcsán hangzik, de állatkísérletek is bizonyítják, hogy működik: az a kutya, amelyik nem tudta, hogy ha megnyomja a gombot, mikor kapja meg a jutalmat és mikor nem, sokkal érdeklődőbb és kíváncsibb volt, mint az az állat, amely biztosan tudta, hogy a gombnyomás jutalommal jár.

Ez nem is nagy meglepetés: ha tudod, hogy azonnal várhatsz választ a másiktól, már nem fogsz annyira izgulni, hogy vajon érdekled-e vagy sem. A kapcsolat elején ez nagyon sokat számít – ilyenkor pont az a lényeg, hogy fenn tudjátok tartani egymás érdeklődését, hogy aztán a mélyebb dolgokba is belemehessetek, amiből szerelem születhet.

Nem érdemes játszadozni, ugye? Kép forrása: indiaearl.com

Mi, 21. századi modern, független, erős nők nem szeretünk taktikázni – ezt elég biztosan állíthatom, mert rengeteg ilyen lánnyal találkozom nap mint nap.

Nem húzzák a férfiak agyát, nem játsszák meg magukat, ami a szívükön, az a szájukon, nem kell hozzájuk külön szótár.

Egy kapcsolat elején sem játsszák az elérhetetlent, ami jól is van így – kivéve akkor, ha az üzenetváltási technikákról beszélünk. Viselkedéstani kutatások ugyanis bebizonyították, hogy a várakoztatás (az az idegesítő 10-15 perc, amíg bámulod az üzenetét, mert nem akarsz visszaírni rögtön, de nagyon szeretnél hallani már felőle) igenis bejön – sokkal erősebbnek, elfoglaltabbnak és függetlenebbnek tűnsz, ha nem lógsz folyton a Facebook Messengeren.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!