Ezeket te is megteheted a boldogabb kapcsolatért

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ezeket te is megteheted a boldogabb kapcsolatért

Akadnak olyan mindennapi, heti rutinok, amik nem kerülnek semmibe, sokszor még túl sok időbe sem, mindazonáltal rögtön jobb kedvre derítenek, sőt, a párkapcsolatodat is évekkel meghosszabbítják. Mit tehetsz a még boldogabb kapcsolatért?

A probléma komolyságát nézd

Sok kapcsolat nem a megszokástól megy tönkre, hanem azért, mert idővel elfogy az a türelem, amit korábban a szerelemnek köszönhettünk.

Nem arról van szó, hogy már nem szeretjük a másikat, hanem hogy természetesnek vesszük a jelenlétét, és nem vagyunk hajlandóak elvonatkoztatni az esetleges hibáitól.

Ebből aztán indulnak a mindennapos veszekedések és a nézeteltérések, amik sajnos nem csupán hosszútávon veszélyesek, az átlagos hétköznapokat is megmérgezik.


Nagy a baj? 5 jele annak, hogy reménytelen a házasságod


Vita előtt mindig mérlegelj, és nézd a probléma komolyságát! Tényleg megéri rajta összekapni, tönkretenni a csodásnak induló napot, vagy jobban jársz, ha inkább higgadt maradsz?

Utóbbi szinte mindig szerencsésebb választás, már csak azért is, mert veszekedni sosem jó, szükség esetén érdekeket, érveket kell egyeztetni.

Mindig a jelenre koncentrálj

Nem egy kapcsolatot kezdenek újra a felek valamilyen okból kifolyólag, de az sem ritka, hogy a korábbi csalódás kiheveréséhez éveknek kellett eltelniük.

Teljesen mindegy, melyik jellemző a te életedre, a múltad nem hathat ki a jelenedre.

Ha látszólag semmi gond nincs, de mégis gyakran eszedbe jut a korábbi kedvesed, vagy a múltban történtek, akkor az azt jelenti, hogy még nem zártad le az eseményeket.

Fontos, hogy pontot tegyél az átéltekre, különben azok tudat alatt, de hatni fognak a jelenedre.

Akár hiszed, akár nem, ez tényleg így van, s ha a gondolat vitává fajul, akkor az mindenképpen a jelenlegi kapcsolatodon fog csattani.

Ha valaha megbocsátottál, akkor azt komolyan kell gondolnod, és nem szabad ismét felemlegetned, mint egy jótéteményt.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján