Ezeket kerüld, ha a szerelmed éppen nehéz időszakon megy át - és támogasd inkább így

Írta: ,

Sajnos mindenki életében akadnak olyan helyzetek, amikor hullámvölgybe, mélypontra kerül. Nagy szerencse, ha ilyenkor egyáltalán van, akire támaszkodhatunk – feltéve, hogy az az illető jól tud segíteni. Ezeket a hibákat te se kövesd el, ha a szerelmed éppen nehéz időszakon megy át!

1/4 Ne nyaggasd!

A férfiak különösen meg tudják makacsolni magukat akkor, ha valami problémájuk akad. Sokszor úgy érzik, nem elég erősek, ha nem oldják meg egyedül a krízishelyzetet. Sajnos, vagy nem sajnos, de beléjük még azt nevelték, hogy a férfiaknak önállóan is talpra kell állniuk.

Éppen ezért, csak még inkább kivívod az ellenállását, ha elkezded nyaggatni. Nyilván megérzed, hogy gondja van, akkor is, ha nem mondja. Megváltozik a viselkedése, távolságtartó és ingerült lesz, problémától függően az is lehet, hogy céltanná, teljesen lehangolttá válik.

Az szinte borítékolható, hogy nem segít benneteket a megoldásban, ha elkezded faggatni, érzelmileg zsarolni. A legkevésbé arra van szüksége, hogy a te kirohanásaidat, hisztijeidet is kezelje.Emelkedj felül ezen, mert most neked kell az erősebb félnek lenned!

Tartsd tiszteletben, mit szeretne Kép forrása: weddingsparrow.com

2/4 Tartsd tiszteletben, mit szeretne

Nem vagyunk egyformák, nem egyforma a probléma megoldási képességünk sem. Mindenki mást és mást igényel: van, aki elvonul, van, aki többet jár edzeni, és van, aki órákon át beszélget a szeretteivel.

Utóbbi inkább a nőkre jellemző, mi valahogy könnyebben megoldjuk a gondokat akkor, ha alaposan kivesézzük. A férfiak azonban nem ilyenek, legalábbis nem mindegyikük. Ugyan nem feltétlenül igaz minden férfira, hogy probléma esetén teljesen magába fordul, de gyakran a megosztást lerendezik néhány rövid, tömör mondattal, a megoldást, feszültség-levezetést azonban egyedül oldják meg.

Számodra kínzással felérhet a külső szemlélődés, de azt kell figyelembe tartanod, hogy ha a maga módján „gyógyulhat”, akkor a szerelmed is könnyebben átlendül ezen a mélyponton.

Biztosítsd a támogatásodról Kép forrása: magicofdecor.ru

3/4 Biztosítsd a támogatásodról

Amennyiben nem hajlandó semmit mondani, az neked is idegőrlő. Féltékenykedés, hiszti helyett mondj neki valami ilyesmit: „Drágám, látom, hogy bánt valami. Megértem, ha még nem állsz készen megbeszélni senkivel, de aggódom, hátha a kapcsolatunkat is érinti ez a probléma.

Ha megnyugtat, hogy veletek minden rendben, akkor életbe lépnek a korábban írtak, ha azonban megnyílik feléd, már meg is beszélhetitek a dolgokat. Rengeteget számít az is, ha szavak nélkül támogatod!

Sokszor egy ölelés tényleg minden másnál többet mond, akárcsak az, ha lazításképpen készítesz neki egy forró fürdőt, vagy a kedvencét dobod össze vacsorára.

Ezekből érezni fogja, hogy mellette állsz, és támogatod, holott egy szót sem szóltál hozzá.

4/4 Ha sokáig tart ez az állapot

Persze ezek a praktikák a türelemmel karöltve csak addig működnek, amíg ez a mélypont nem húzódik el túl sokáig. Nyilván hosszútávon lehetetlen nem személyes sértésnek venni, hogy úgy tűnik, a szerelmed nem bízik benned, és idővel nálad is elszakadhat a cérna, ha hosszú napok óta szinte semmiről sem tudtatok beszélni.

Ilyenkor már nyugodtan kezdeményezhetsz, azonban ne őt vádold, hanem a saját érzelmeidet oszd meg vele – ez fontos! Mondd el, hogy zavar ez az egész, mert kívülállónak érzed magadat, ami őt bántja, az neked is fájdalmat okoz, és hogy bármi is álljon a háttérben, együtt sokkal könnyebben legyőzitek majd.

A lényeg, hogy elindíts benne egy gondolatmenetet, mely szerint nemhogy használna a taktikája, mely szerint kímél téged: ezzel kifejezetten bánt.