Ezeket a kérdéseket kell feltenned magatoknak a házasság előtt

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Manapság könnyű elválni – talán ezért is vágnak bele olyan sokan felelőtlenül és meggondolatlanul az esküvőszervezésbe. Emiatt az utóbbi időben persze kicsit el is értéktelenedett a házasság intézménye, de azért nem teljesen: még mindig vannak, akik nagyon komolyan veszik. Ha ti is közéjük tartoztok, ezeket a dolgokat mindenképpen gondoljátok át az igen előtt!

Valami idegesít a másikban? Kép forrása: pulptastic.com

Ha van valami, ami már most idegesít a barátodban, akkor érdemes feltenned a kérdést, hogy ennek ellenére el tudnád-e viselni az adott szokást vagy tulajdonságot hosszú távon. Sanszos ugyanis, hogy nem fogja őket elhagyni a jövőben, sőt!

Bár mindenki folyamatosan idomul a világhoz, a környezetéhez, párjához, azért az alaptermészetükön csak nagyon kevesen tudnak változtatni. Ez tehát azt jelenti, hogy ha valami fontos dologban nem egyezik az elképzelésetek, esetleg néhány témán folyamatosan fennakadtok, de sosem zárul megoldással a vitátok, akkor még van mit átbeszélnetek.

Ezek a problémák nem oldódnak meg maguktól, sokkal inkább felerősödnek – és ha az idővel előrelépő türelmetlenséggel párosulnak, akkor szinte borítékolható a kapcsolat megromlása.

Mivel az egyik leggyakoribb válóok a pénz, mindenképpen beszélnetek kell róla az igen előtt. Szerencsére manapság a házasságok többségét úgy kötik a felek, hogy az esküvőt megelőzően együtt élnek néhány évig, így aztán máris fény derül arra, hogyan működik a pénzügyi egység.

A kialakult rutin működőképessége nagyon fontos, de nem elegendő, hiszen később változik, változhat a helyzet. Új felállást jelent például, ha kisbabátok lesz, de az is, ha váratlanul egyikőtök munkahelyváltásra kényszerül. Szóval nem csak az számít, hogy aktuálisan meg tudtok-e osztozni a számlákon és a nagybevásárlásokon, hanem az is, hogyan tervezitek a spórolást, mire akartok majd nagyobb összegeket költeni, melyek azok az igények, amikről nem vagytok hajlandóak lemondani.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019