Ezekből lesznek a tányérdobálások! 5 veszekedős probléma és megoldás pároknak

Írta: ,

Bármennyire is szeretjük egymást, egy párkapcsolatban mindig vannak kisebb-nagyobb viták. Teljesen érthető ez, hiszen az együttélés akaratlanul is szülhet konfliktusokat. Ha azonban jó előre felkészülünk ezekre, készek vagyunk kompromisszumokat kötni és igazán szeretjük a partnerünket, akkor ezek megelőzhetőek vagy legalábbis csökkenthetőek. Nézzük, melyek azok a dolgok, amelyek szinte minden párnak problémát okoznak!

Pénzügyek Kép forrása: samlandreth.com

1/5 Pénzügyek

Kutatások kimutatták, hogy a párok közötti viták elsődleges kirobbantói a pénzügyek.

Mindez abból adódik, hogy mindannyian máshogyan kezeljük a pénzünket, van, aki minden fillért megbecsül, beosztja azt, míg van olyan is, aki szereti azt elkölteni egyből, mondván csak egyszer élünk.

Muszáj ebben egyezségre jutni, az együtt élő párok legtöbbjének ugyanis közös kasszája van, így hatalmas viták kerekedhetnek abból, hogy mire mennyit vesznek ki belőle.

Üljetek le beszélgetni erről, vitassátok meg, mire kell félretenni és mi az, amit megengedhettek magatoknak.

2/5 Az együtt és külön töltött idő

Nem számít, a kapcsolatotok elején jártok vagy már hosszú évek óta együtt vagytok, meg kell találnotok az egyensúlyt azzal kapcsolatban, mennyi időt vagytok együtt és külön.

Az egészséges párkapcsolathoz hozzátartozik, hogy mindkét félnek megvannak a maga barátai, akikkel gyakran találkozik és ezt a partnere elfogadja.

Persze nem könnyű mindenre időt szakítani, koncentrálni a karrierünkre, barátokkal találkozni és időt szentelni a párunkra is, mégis muszáj megtalálni az egyensúlyt.

3/5 A munkák megosztása

A házimunkákat többnyire senki nem kedveli, nagyon kevesen vannak olyanok, akik szeretnek mosogatni, szívesen viszik le a szemetet vagy porszívóznak ki a lakásban.

Ezek mégis olyan teendők, amiket mindenképp meg kell csinálnunk. Ha ketten élünk együtt, akkor ezeket a feladatokat illik megosztani.

Sok pár hajba kap azon, hogy ezek kinek is a feladatai, és hogy ki épp a soros, hogy elvégezze azt.

Érdemes ezt elkerülni, ha békében és harmóniában szeretnétek egymás mellett élni, kössetek kompromisszumokat, segítsétek egymást, végszükségl esetén pedig fogadjatok fel egy takarítónőt.

4/5 Egyszerre lefeküdni aludni

Lehet, elsőre talán meglepően hangzik, de nagyon sok párnak akad problémája abból, hogy pontosan mikor is térjenek nyugovóra.

Előfordulhat, hogy a feleknek teljesen más az időbeosztása, egyikük hajnalban jár dolgozni, míg a másik éjszakai műszakot vállal vagy az is lehet, hogy csak délelőtt 9-10-kor kezdődik neki a munka.

Ezeket tudni kell kezelni, különben hatalmas konfliktusok származhatnak belőle.

Próbáljatok meg kialakítani egy napirendet és igyekezzetek ugyanabban az időben lefeküdni. Szánjatok időt az intimitásra és a meghitt közös beszélgetésekre is.

Vendéglátás Kép forrása: oncewed.com

5/5 Vendéglátás

Ha együtt éltek a pároddal, akkor időnként illik meghívni hozzátok a baráti társaságokat, rokonokat. Gyakran ez nagyon megterhelő és vitaforrást jelent a párok számára.

Előtte be kell vásárolni, főzőcskézni, készülődni kell, majd pedig elmosogatni a vendégek után és rendet rakni. Ezt csakis úgy lehet kibírni veszekedés nélkül, ha összefogtok és együttműködtök.

Jó előre tűzzétek ki a napot, amikor vendégül látjátok az ismerőseiteket és szépen-lassan kezdjetek el készülődni rá.

Emellett osszátok be a feladatokat, így hamarabb végeztek azokkal a teendőkkel, amiket mindenképp meg kell csinálnotok.