Ezekből a tulajdonságokból következtethetsz arra, hogy érdemes vele tervezned

Írta: ,

Egy bizonyos idő után már nem elegendő, ha pusztán jól érzitek magatokat együtt. Ez ugyan olyan korszak az ember életében, párkapcsolatában, amire mindig szívesen emlékszik majd vissza. De mit kell figyelned akkor, ha már tovább szeretnél lépni?

Családközpontú a gondolkodása Kép forrása: bridalmusings.com

1/5 Családközpontú a gondolkodása

Ha szeretnél családot, akkor ez alapvető szempont kell, hogy legyen. Persze a legtöbb ember kihozza magából a maximumot, mikor szülővé válik, és az, hogy most nem feltétlenül találja a gyerekekkel a hangsúlyt, nem jelenti azt, hogy rossz apa lesz.

Egyszerűen még idegen számára ez a feladat, de te is csak akkor jössz majd igazán bele, ha saját gyereked lesz. Az mindenesetre sokat számít, hogy mennyire családközpontú a gondolkodása.

Hogyan bánik a szüleivel, testvéreivel? Ha van kisállata, mennyire törődik vele? És a barátaival, kollégáival? Szinte mindent elmond a személyiségéről, ha ezt megfigyeled.

Mikor elmúlik a rózsaszín köd, és megmarad a szoros szeretet, te is hasonló bánásmódra számíthatsz tőle, ezért egyáltalán nem mindegy, szimpatikus-e, amit tapasztalsz.

Szorgalmas Kép forrása: mgbwhome.com

2/5 Szorgalmas

Felnőttként semmilyen szinten sem előnyös tulajdonság a lustaság. Egy lusta férfinál pedig mondhatni, nem igazán van rosszabb. Lehet, idáig nem zavart, hogy hatalmas kupi van nála, hiszen külön éltetek, és úgy vélted, részben ilyennek kell lennie egy legénylakásnak.

De ha semmi jelét nem mutatta annak, hogy igényli a rendet, akkor összeköltözés után biztos lehetsz benne, hogy minden házimunka rád hárul majd – akárcsak az ő kényelmének biztosítása.

Ez, a múlt század elején még megállta volna a helyét, de manapság már nem. A nők is ugyanúgy dolgoznak, mellette többnyire otthon is mindent megcsinálnak. Ha pedig jön az utánpótlás, de az ő mentalitása mit sem változik, akkor abba bele fogsz rokkanni.

Ezzel szemben egy szorgalmas, odaadó férfi nem hagyja, hogy mindent te csinálj, és valószínűleg a munkájában is arra fog törekedni, hogy előrébb jusson, jobb életkörülmények között élhessetek.

Tisztelettudó Kép forrása: wearetherowlands.com

3/5 Tisztelettudó

Manapság kiveszőfélben van a tisztelet, ami borzasztó tény. Persze nem igaz mindenkire ez az állítás, de éppúgy találunk a gyerekek, és a felnőttek, férfiak és nők között olyanokat, akiknek fogalmuk sincs, mennyire kellene a másiknak megadniuk a tiszteletet.

Éppen ezért, ha a te jelenlegi partnered kifejezetten tisztelettudóan viselkedik, azt érdemes megbecsülnöd! Hogy miért hasznos ez hosszútávon?

Minden bizonnyal az ilyen ember vita előtt inkább gondolkozik, átgondolja a dolgokat, tehát a kapcsolatotokban nem fogtok apróságokon vitatkozni.

Ha mégis megteszitek, nem mérgesedik el a helyzet, normális hangnemben törekedtek a problémamegoldásra.

Hasonlóan fontos, hogy – mivel tisztel – előtérbe helyezi a kapcsolatotokat, tehát attól sem kell tartanod, hogy az első adandó alkalommal félrelép.

4/5 Megbízható

Nagyon egyszerűen tesztelheted, mennyire megbízható a barátod, mennyire tudsz rá támaszkodni! Mikor valami gond ér, problémád adódik, kit hívsz fel először?

Ha nem az anyukád, vagy a barátnőd áll a lista élén, hanem a szerelmed, akkor minden bizonnyal kellően érett és felnőtt a kapcsolatotok ahhoz, hogy továbblépjetek.

Persze, nem biztos, hogy azonnal őt kell hibáztatnod, ha inkább az anyukádat hívod fel először, ez arra is utalhat, hogy te vagy az, aki még nem teljesen kész az önálló életre.

Amennyiben biztos vagy benne, hogy erről szó sincs, érdemes átgondolnod, miért nem érzed azt, hogy mindenben számíthatsz az aktuális barátodra?

Illetve miért véled úgy, hogy bármi is változni fog, ha nem kezelitek ezt a problémát?

Önálló Kép forrása: magnoliarouge.com

5/5 Önálló

Végül, de nem utolsó sorban az önállóság létfontosságú, ha egy érett, felnőtt kapcsolatról beszélünk. A lehető legidegesítőbb dolog, ha a barátod felnőtt férfi létére még mindig a szüleitől függ – akár ténylegesen, akár képletesen.

Ennek a hátterében sok körülmény állhat, melyek közül néhány kényszerű (pl. a diákhitelét fizeti, egyedül nem tudta volna eltartani magát), de választott is (pl. sokkal kényelmesebb otthon lakni, ahol anyu mindent elrendez a kicsi fiának).

Fontos, legalább annyira önálló legyen, hogy – ha egyedül nem is, de kettesben veled – már megtegye a nagybetűs élet leglényegesebb lépéseit. Amennyiben ezek már eleve adottak, mázlid van, manapság egyáltalán nem ez az átlag.

Persze az sem jó, ha túlságosan önálló már jó ideje. Ennek a fontos tulajdonságnak párosulnia kell a kompromisszumkészséggel, és a korábbi tulajdonságokkal, különben sanszos, hogy ő örökre agglegény akar maradni.