Ezek a meglepő tényezők akár tönkre is tehetik a kapcsolatodat

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A bizalom kulcsfontosságú a kapcsolatokat illetően, bátran mondhatjuk, hogy a legalapvetőbb tényezők közé tartozik. Emiatt kell nagyon ügyelned az alábbi tényezőkre, mert láthatatlanul aknázzák alá a szerelmeteket.

Nem foglalkozol azonnal a problémákkal

Párkapcsolati gondjai mindenkinek vannak, nem igaz? Sokan ezzel vigasztalják magukat, de az igazság az, hogy egyáltalán nem alapkövetelmény sem a nézeteltérés, sem a probléma. Sőt, kifejezetten az a normális, ha nincsenek gondjaitok. Ez nyilvánvalóan nem azt jelenti, hogy sosem történhet veletek semmi rossz, nem szólalkozhattok össze valamin, esetleg mindenben egyet kell értenetek.

Sokkal inkább arról van szó, hogy szinte teljesen kézenfekvő nehézségeitek vannak, de figyelmen kívül hagyjátok őket annak reményében, hogy akkor majd maguktól felszívódnak. Rossz hírünk van: ez nem fog megtörténni. Lehet, hogy aktuálisan tudjátok jegelni, vagy idővel jobban egy hullámhosszra kerültök, de a szőnyeg alá söprés a párkapcsolatokat illetően sem működik.

Ezek a meglepő tényezők akár tönkre is tehetik a kapcsolatodat

Jóval jellemzőbb, hogy amint akad egy kiütközési pontjuk, ismét felszínre kerülnek, de akkor már sokszor annyira elmérgesednek, hogy nem lesz egykönnyű megoldást találni rájuk. Sajnos gyakori taktika az is, hogy a másikra hárítjuk a felelősséget, ami egyfajta önvédelem, de attól még alapjaiban ássa alá a kapcsolatot.

Ilyen, ha egy mindkettőtöket érintő nehézségre automatikusan ráfogod, hogy az a párod miatt van jelen az életetekben. Ezzel teljesen ellehetetleníted a megoldást, hiszen a legtöbbször igenis mindketten hibásak vagytok, a kiutat is közösen kell keresnetek.

Márpedig erre vajmi kevés esély van akkor, ha a saját vállaidról gondolkodás nélkül leveszed a terhet, és úgy vélekedsz, a hiba nem benned, hanem kizárólag benne van. Még, ha igazad is van (ez a párkapcsolatokat illetően valóban nagyon ritka), akkor is csak vitákat generálsz a megoldás keresése helyett, ha folyton hárítod a felelősséget. A problémákkal foglalkozni kell, minél előbb, és egyértelműen közösen!

Nem osztasz meg vele mindent

Ez sokak számára furcsa követelmény lehet, és úgy érezheted, semmi magánszférád nincs, de ez párkapcsolatban nem is feltétlenül alapigény. Vagy, ha az, akkor valószínűleg már nem olyan kiegyensúlyozott a kapcsolatotok. Nyilván nem arról van szó, hogy minden egyes percedről, pillanatodról be kell számolnod, hanem, hogy a fontosabb eseményeket, történéseket igenis megosztod a szerelmeddel. Amit fordított esetben hallani szeretnél, azt neked is el kell mondanod!

Ezek a meglepő tényezők akár tönkre is tehetik a kapcsolatodat

Különösen jellemző a nőkre, hogy állandóan kímélni szeretnék a partnerüket, ezért nem csak extra feladatokat vállalnak át, hanem bizonyos negatív eseményeket is elhallgatnak. Természetesen nem állítjuk, hogy ez kizárólagosan női hozzáállás lenne, de sokszor valóban ez a jellemző. Azonban veszélyes játszmáról beszélünk, hiszen ez hatással lehet a kapcsolatotokra, és a köztetek levő viszonyra.

Mégis hogyan? Tegyük fel, hogy bánt valami a munkahelyeden, de nem mondod el otthon, mert a szerelmednek olyan jó napja van, hogy nem akarod elrontani. Aztán vele is történik valami rossz, akkor pedig már azért nem avatod be, mert úgyis van éppen elég baja.

Így aztán szépen túllendülsz a saját „kis” problémádon, legalábbis úgy véled, hogy túl vagy rajta, de igazából ezek a sérelmek halmozódnak benned, és rosszkedvet okoznak.


Tudat alatt azt is érezheted, a szerelmed nem ért meg, nem elég gyengéd veled, holott neki fogalma sincs róla, hogy erre lenne szükséged, hiszen nem avattad be. Ő csak azt látja, hogy morcos vagy, tanácstalan, rosszkedvű, és ha kérdés ellenében sem fejted ki a véleményedet, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem fog miatta nyaggatni. A végeredmény viszont valóban veszélyes lehet a kapcsolatotokra nézve, ezért az lenne a legjobb, ha beavatnád a rossz dolgokba is. Így egyrészt érezteted vele, hogy megbízol benne, számítasz rá, másrészt elkerülheted az előbb említett, ördögi körforgást.

Képek forrása: nd3000/Depositphotos.comnd3000/Depositphotos.com

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019