Ezek a leggyakoribb válóokok, és így tehetsz ellenük

Zabolai Margit
Írta: ,

„A házasságkötések száma Magyarországon kb. 45 ezer házasságkötés. Ma alig több mint feleannyi házasság köttetik, mint az 1980-as években. Ezzel szemben a válások száma dinamikusan emelkedik, az utóbbi 3 évben például évi 5%-kal” – áll Pálfi Zsombor és Sebők Barbara egy évvel ezelőtt készített Prezi.com-os prezentációjában. A tanulmányból, amely a KSH adatait használja, az is kiderül, hogy akár férfiakról, akár nőkről van szó, a válás okaként többnyire mindkét nem ugyanazokat a tényezőket jelöli meg.

Elhidegülés

A ’90-es éves óta a legtöbb válás okaként itthon az elhidegülést, az érzelmi problémákat jelölik meg a nők, de ez az indok a vezető okok között van a férfiak által kezdeményezett válások esetében is.

Néhány külföldi statisztika már kimutatta, hogy vannak válások, ahol kifejezetten a közösségi oldalak, például a Facebook az, amit a házastársak okolnak a válásért, úgy érzik ugyanis, hogy partnerük több időt tölt a számítógép előtt, mint velük.

Persze, ahogyan nem a fegyver öl, hanem az, aki a fegyvert tartja, a Facebook sem tesz tönkre házasságokat, inkább az emberek, akik több időt fordítanak erre, mint a kapcsolatukra, okozzák az elhidegülést.

A romantika megtartása tehát létfontosságú lehet a boldog házasság megőrzésében.

Hűtlenség

A második helyen a hűtlenség szerepel, a megcsalás, vagy egy új kapcsolat kialakulása szintén gyakori válóok.

Az ilyesmit persze nehéz „megelőzni”, már csak azért is, mert nagyon sok esetben a megcsalás nem maga a probléma, hanem már valamilyen korábbi problémának a következménye.

Talán az egyetlen, amit ez ellen tenni lehet, ha őszintén beszéltek a problémáitokról, igényeitekről, legyenek azok lelkiek vagy fizikaiak.

Persze, van az úgy, hogy a házastársak egyik fele egyszerűen minden előzmény nélkül félremegy, vagy csak besétál az életébe valaki, akivel halálos szerelembe esik.

De az is gyakori, hogy a házastársak a meglévő problémáikat a szőnyeg alá söprik, amíg csak lehet, aztán csak akkor pattan ki a baj, amikor feltűnik egy harmadik fél, akit már nem lehet rejtegetni.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019