Ezek a leggyakoribb válóokok az ügyvédek szerint

Írta: ,

Optimális esetben a párok azért mondják ki a boldogító igent, mert életük végéig együtt szeretnének maradni. Az együtt töltött évek alatt azonban jöhetnek olyan problémák, amelyek próbára tehetik mindkét felet. Vannak olyanok, akiknek sikerül megoldaniuk ezeket köszönhetően a szerelemnek és a ragaszkodásnak, vannak azonban olyanok is, akiknek nem. Nézzük, melyek a leggyakoribb válóokok az ügyvédek szerint!

„Nem segített a gyermeknevelésben” Kép forrása: camillestyles.com

1/5 „Nem segített a gyermeknevelésben”

Ügyvédek szerint igen gyakori probléma a házasságokban, hogy valamelyik fél nem érzi egyenrangúnak magát és úgy véli, mindent neki kell csinálnia, ugyanis partnere egyáltalán nem segít neki, nem veszi ki részét a házimunkából, gyermeknevelésből.

Idő és energia szükséges ahhoz, hogy megszervezzük a közös családi programokat, ha kell, elvigyük a gyermekeket orvoshoz vagy elmenjünk a szülői értekezletre.

Ha csak az egyik fél végzi ezt a nem könnyű feladatot, egy idő után harag és elégedetlenség alakulhat ki a felek között. Ez pedig súlyos esetben akár váláshoz is vezethet.

„Soha nem beszélgettünk a problémáinkról” Kép forrása: stylemepretty.com

2/5 „Soha nem beszélgettünk a problémáinkról”

Bármilyen furcsán hangzik, vannak olyan házastársak, akik egyáltalán nem beszélik meg egymással a problémáikat. Miért történhet mindez?

Valószínűleg nem akarják megbontani a családi békét, elmenekülnek a gondok elől, mert azt gondolják, így könnyebb. Ez azonban hosszú távon elhidegüléshez vezethet.

A problémák szőnyeg alá söprése előbb-utóbb haragot szül, és ha már túl sok ilyen eset összegyűlik, azt érzékelhetik a felek, hogy már nem is vágynak a másik társaságára és a válás mellett döntenek.

„Megszűnt a szexuális életünk” Kép forrása: weheartit.com

3/5 „Megszűnt a szexuális életünk”

A legtöbb válás mellett döntő pár életében már korábban megszűnt az intimitás.

Megmutatkozik ez a kommunikáció hiányában, amikor nem mondják el a felek egymásnak, mit gondolnak és hogyan éreznek, már nem osztják meg egymással titkaikat és nincsenek közös programjaik sem.

Nem vacsoráznak együtt és a kutyát is külön-külön viszik le sétáltatni. Emellett pedig megszűnik a szexuális életük, amely a házasság alapját adja.

Ezek nélkül már nem tud működni a kapcsolat és ilyenkor a felek többnyire a válás mellett döntenek.

„Felvette a kapcsolatot az exével a Facebookon” Kép forrása: puphome.com

4/5 „Felvette a kapcsolatot az exével a Facebookon”

A technika fejlődésével egyre több válás mellett döntő házaspár panaszkodik az internetre, azon belül is a közösségi médiára.

A függőség is gondot okozhat, megeshet ugyanis, hogy a felek még lefekvés előtt is az okostelefonjukat nyomkodják ahelyett, hogy egy kicsit beszélgetnének vagy összebújnak partnerükkel.

Emellett azonban előidézhet egy régi problémát, a megcsalást is. Facebookon könnyen elérhetünk bárkit, akár a régi szerelmünkkel is elkezdhetünk beszélgetni.

Az ügyvédek szerint mostanában igen gyakori jelenség, hogy válóokként emlegetik a közösségi oldalak használatát, amely aztán hűtlenséghez vezetett.

„Inkább lakótársak voltunk, mit házastársak” Kép forrása: cruzine.com

5/5 „Inkább lakótársak voltunk, mit házastársak”

Szintén gyakran hangzik el válóokként, hogy az együttélés leginkább lakótársi viszonyra emlékeztetett és nem házastársira.

Ennek kialakulásához számtalan dolog vezethetett, többek között az előbb már említett kommunikáció és intimitás hiánya. Emiatt a felek elhidegülnek egymástól és kvázi lakótársakként élnek együtt.

Egy ideig lehet, nem is bánják ezt, de előtt-utóbb rájönnek, hogy hiányzik valami az életükből.

Bárkivel élhetnek együtt lakótársként, ám nem emiatt mondták ki egykor a boldogító igent.