Ezek a gondolatok az ő fejében is megfordulnak majd, ha komolyan tervez veled

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Végre neked is komolyra fordult egy kapcsolatod? Egyre jobban egymásra hangolódtok, de még mindig nem tudod teljesen kiismerni a gondolatait? Ez teljesen természetes jelenség, hiszen idő kell ahhoz, hogy belelássatok egymás fejébe. Azonban, az alábbi gondolatok benne is felmerülnek akkor, ha igazán komolyan tervez veled.

„Most akkor mit is érzek iránta?”

Na, igen, ez azért nem mindig teljesen egyértelmű a kapcsolatok indulásakor. Azoknak a mázlistáknak, akiknek teljes mértékben beüt a rózsaszín köd, mondhatni, viszonylag könnyű dolguk van. Ők legalábbis garantáltan nem azon agyalnak, hogy mit éreznek a másik iránt. Azonban nem minden eset ennyire egyértelmű, főleg nem azok esetében, akik hosszasan randiznak, és bár megvan köztük a szimpátia, az összhang és a vonzalom is, mégis sokat gondolkoznak a további lépéseken.

A te kiszemelted is jó eséllyel tépelődik azon, mit érez irántad, ami nem egy negatív visszacsatolás, hanem egy természetes mérlegelés.

A komoly kapcsolatok küszöbén, függetlenül attól, hogy mennyire vagyunk fülig szerelmesek, mindenki oszt és szoroz a jövőt illetően. Ez tulajdonképpen egyáltalán nem rossz dolog, hiszen arra enged következtetni, hogy szeretnénk megtervezni a várható, közös jövőt, lehetőleg minél pontosabban.

„Ezt jó lenne nem elszúrni”

Nem állíthatjuk, hogy nem a nők azok, akik jellemző módon túlgondolnak mindent, de a kapcsolatok indulása olyan sok és váratlan eseményt tartogat, hogy ilyenkor a férfiak is elbizonytalanodnak. Különösen igaz ez, ha komolyan tervez veled, és nem akarja, ha bármi rosszul sülne el. Szeretné, ha nagyon férfiasnak, erősnek és öntudatosnak hinnéd, de nem akar túllőni a célon, mert nem célja, ha azt gondolnád róla, hogy egy rideg macsó, akiben egyáltalán nem bízhatsz.

Pontosan úgy, ahogy a nők igyekeznek egyensúlyozni a könnyen kaphatóság és a titokzatosság között, a férfiak is próbálják megtalálni az arany középutat. Közben pedig végig azon agyalnak, hogy lehetőség szerint semmit se szúrjanak el. Ez gyakran elég nehéz nekik, hiszen tőlük szoktuk várni az irányítást és a kezdeményezést is.

„Vajon mi a helyzet az exekkel?”

Nem mindenki fordít nagy hangsúlyt a korábbi párkapcsolatokra, de mások – akár rossz tapasztalat következtében – nem tudják elengedni az ezzel járó sérelmeket és feszültséget. Ami biztos, hogy a te leendő barátod is tépelődik kicsit az exeidről. Nem feltétlenül igaz, hogy azt akarja tudni, hány szerelmed volt előtte, bár sokan erre is nagyon kíváncsiak. Általában inkább fel akarják deríteni a terepet, hogy kiderítsék, érzel-e irántuk még valamit. Persze, próbálnak eközben magabiztosnak tűnni, szóval többnyire köntörfalaznak és finoman kíváncsiskodnak.

Ezt sem kell tolakodásnak vagy bizalmatlanságnak felfognod, hiszen jó eséllyel te is tudni szeretnéd, mennyire „szabad a pálya”, tehát mekkora esély van arra, hogy kibékül az exével, vagy, hogy az ő jelenléte bármilyen szinten beleszól majd a kapcsolatotokba. Ha ez az egész már most féltékenykedésbe csap át, az más tészta, de egyébként csak arról akar megbizonyosodni, mennyire bontakozhat ki lelkileg ebben a kapcsolatban.

„Mit szól majd a családom?”

Erre már csak akkor gondolnak a férfiak, ha valóban nagyon komolyra fordulnak köztetek a dolgok. Ellenkező esetben a haverjainak sem mutatna be, nemhogy a családjának. Nyilván benned is megfogalmazódnak kérdések arra vonatkozóan, hogyan reagál majd a családod, mit szólnak majd a barátnőid, vajon ők is meglátják-e benne azt, amit te. Ez természetesen nem egyirányú, biztos lehetsz benne, hogy a barátod is aggodalmaskodik. Különösen, ha tudja, hogy nem igazán könnyű esetek a szülei. Emellett biztosan tart az édesapádtól, hiszen mindenki tudja, hogy az apa-lánya kapcsolatba nem igazán könnyű sérülés- és zökkenőmentesen beilleszkedni.

Szóval, ha kérdés merül fel benned azzal kapcsolatosan, mennyire tervez veled komolyan, csak dobd be a családdal történő ismerkedés kérdését – akár úgy, hogy te mutatod be otthon.

A visszakozás persze nem mindig a kapcsolatotok ellen, sokkal inkább az említett szituációk miatt lép fel. De, ha komolyak a tervek, akkor tudja, hogy ezen a kínos eseményen így is, úgyis részt kell vennie, és nem fogja a végletekig halogatni.

Képek forrása: adriaticphoto/Depositphotos.com

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019