Ez történik a kapcsolatoddal azután, hogy a pasiddal szakítotok, majd kibékültök

Írta: ,

Mindannyian ismerünk legalább egy tucat olyan embert, akik szakítottak a párjukkal, majd kicsivel később ráébredtek, hogy ez hiba volt. Ezek után kibékültek, és megpróbálták ott folytatni, ahol abbahagyták: egyesek sikerrel jártak, mások nem sokkal később megint szakítottak, és olyanok is vannak, akik azóta hol együtt, hol éppen külön élnek. Ha most te is hasonló cipőben jársz, és a kibékültél a pasiddal egy hosszabb szünet után, tudnod kell, hogy az alábbi dolgok teljesen meg fognak változni!

Keményebben kell dolgoznotok Kép forrása: unsplash

1/3 Keményebben kell dolgoznotok

A szakításnak valószínűleg oka volt, és most azzal a céllal békültetek ki, hogy ezt megoldjátok. Helyes!

Ugyanis kizárólag akkor működhet a kapcsolatotok, ha tényleg leültök, és megbeszélitek, min kell változtatni.

Máskülönben nem várhatjátok el, hogy mágikus módon, saját maguktól megoldódjon minden problémátok!

A bocsánatkérés nem elég, hiszen ez csak egy szó; muszáj fejlődnötök közösen, különben nem fog működni a dolog.

Amikor pedig összejöttök, ezt nagyon hamar meg is érzitek, hiszen az apróbb konfliktusok is könnyedén eredményezhetnek egy újabb szakítást.

Nem lesztek már naivak Kép forrása: unsplash

2/3 Nem lesztek már naivak

Mire eljuttok oda, hogy ismét egy párt alkottok, szinte biztos, hogy mindketten átéltetek nem kevés fájdalmat a szakítás és a másik tettei miatt.

Sajnos ezek után egyikőtök sem lesz ugyanolyan, mint korábban.

Valami ezt követően megváltozik az emberben, kevésbé lesztek naivak, és sajnos kicsit nehezebben is bíztok meg egymásban.

Hogy megerősítsétek az egymásba vetett hitet, napról napra, együtt kell dolgoznotok érte.

Jobban kell éreztetnetek, hogy mennyire fontosak vagytok egymásnak, mint eddig bármikor, és nem szabad, hogy mindent magától értetődőnek vegyetek a kapcsolatban. Nem lesz könnyű, de ha erre képesek vagytok, erősebbé válhattok, mint korábban bármikor!

Nyíltabb kommunikációra lesz szükségetek, mint valaha Kép forrása: unsplash

3/3 Nyíltabb kommunikációra lesz szükségetek, mint valaha

A kommunikáció egyébként is nagyon fontos része a kapcsolatoknak, de ha szakítás után ismét kibékültök, kétszer olyan nagy jelentőséggel bír.

Sokkal őszintébbnek, elfogadóbbnak kell lennetek egymással, arról nem is beszélve, hogy a konfliktusokat egy csapatként kell megoldanotok, és nem két ellentétes félként.

Ha a pasid megint olyat tesz, ami számodra bántó, ne maradj csöndben csak azért, hogy megelőzd a vitákat és a feszültséget.

Az adott helyzetben, NYUGODT HANGNEMBEN szólalj fel, mondd el, mit érzel, mert ha csak felhalmozod magadban, ugyanaz a vége lesz, mint első alkalommal.