Ez lenne az örök szerelem titka? Nálatok is bevált?

Bolla Gitta
Írta: , Frissítve:
Ez lenne az örök szerelem titka? Nálatok is bevált?

Mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, hogy van egy olyan módszer, ami a mélyponton lévő párkapcsolatokból is képes újra szenvedélyes szerelmet varázsolni, és amivel örökre boldogságban élhetsz a pároddal? Ugye kipróbálnád?

Bármennyire hihetetlenül is hangzik, Gary Chapman, házassági tanácsadó pontosan ezt állítja a saját módszeréről. Sőt még egy bestsellert is írt róla! Ez nem más, mint Az 5 szeretetnyelv – Egymásra hangolva című könyv. Ebben arról ír, hogy úgy működhet sokáig kiegyensúlyozottan egy kapcsolat, ha mindkét fél szeretettankja fel van töltve.

Ezt pedig úgy lehet elérni, ha egymás szeretetnyelvein kommunikálunk a másikkal. Mindenkivel másképp lehet éreztetni azt, hogy szeretjük, éppen ezért meg kell találni, hogy kinél melyik működik. Az öt szeretetnyelv az elismerő szavak, minőségi idő, érintésajándékozás és szívességek. A könyv tartalmaz egy tesztet is, amivel kiderítheted, hogy a te párodnak és neked mi a szeretetnyelved, de most lássuk ezeket bővebben!

Elismerő szavak Kép forrása: colincowieweddings.com

Vannak férfiak, akik akkor érzik szeretettnek magukat, ha rendszeresen bókolnak nekik. Ha a te pasid is ilyen (ezt a már említett tesztből is kiderítheted) írd össze, hogy mik azok a dolgok, amikért dicséretet érdemelhet, és hogy az adott héten miket tett.

Például teletankolta a kocsidat, segített a házimunkában, rengeteget túlórázott, figyelmes és megértő volt veled? Mondd el, hogy értékeled ezeket, és hálás vagy értük. Az elismerő szavakhoz az is hozzátartozik, hogy kedves vagy, ezt se felejtsd el! Ja, és véletlenül sem állandó ajnározásra van szükség.