5 dolog, amit a jelenlegi pasidnak tudnia kell az exedről

Írta: ,

Noha nem jó ötlet gyakran felhozakodni az ex-témával, azért igenis minden kapcsolatban át kell esni ezen a beszélgetésen is. Mindkettőtöknek beszélni kell a korábbi szerelmekről, hogy a jelenlegi kapcsolatotokat jobbá tegyétek. Az alábbi 5 dolgot pedig a mostani pasidnak muszáj tudnia a volt párodról!

1/5 A szakítás oka

Fontos megbeszélnetek, miért értek véget a korábbi kapcsolataitok.

Például lehet, hogy te sosem érezted magad eléggé értékesnek az exed mellett, mert alig dicsért meg, és folyton csak kritizált.

Ezt már csak azért is fontos tudnia a jelenlegi pasidnak, mert így kiszűrheti, melyek azok az érzékeny pontok, amikre különösen oda kell figyelnie a boldogságod érdekében.

Ha tényleg komolyan tervez veled, különösen tekintettel lesz arra, hogy az exed hibáit ne ismételje meg.

2/5 Meddig jártatok együtt

Ne érezd kínosan magad, ha még sosem volt olyan kapcsolatod, ami fél évnél tovább tartott volna.

Sokan emiatt inkább füllentenek, pedig nincs semmi szégyellnivaló abban, hogy nem tartott hosszú ideig a viszonyod az exeddel; sőt, inkább légy büszke magadra azért, hogy nem vesztegetted az idődet olyan pasira, aki nem érdemelt meg téged.

De a jelenlegi párodnak ezt tudnia kell, például azért is mert valószínűleg nagyon izgulni fogsz, amikor megismered a családját, vagy ő a tiédet.

Jobb, ha ezzel tisztában van!

3/5 A kapcsolat komolysága

Mindenképpen mondd el a párodnak, mennyire volt komoly a kapcsolatotok, hiszen valószínűleg hatalmas csalódás lenne számára, ha fél év után tudná meg, hogy te már voltál korábban menyasszony.

Ahogy azt is érdemes elmesélned neki, ha együtt éltetek; de azt már felesleges tudatnod vele, milyen romantikus terveket szövögettetek együtt a jövőtökre nézve.

Csak a legfontosabb infókra térj ki, de azokat tényleg ne hagyd ki!

4/5 A szüleid véleménye

Nyugodtan mondd el a párodnak, mit gondoltak a szüleid az exedről, ha esetleg szóba jönne a téma.

Ha nagyon imádták, azt nem kell különösebben ecsetelni, elég csak felületesen megemlíteni, de ha nem volt a szívük csücske, arról nyugodtan beszélhetsz.

Már csak azért is, mert a jelenlegi pasid így biztosan megnyugszik egy kicsit, és nem izgul amiatt, hogy esetleg túl magasak lennének az elvárások a családod részéről.

5/5 A jelenlegi viszonyotok

Vannak, akik szerint létezik barátság exek között, míg egyesek jobb szeretik, ha a volt pasijukkal minden szálat megszakítanak.

Emiatt kellene tudatnod a pasiddal, hogy milyen a jelenlegi viszonyod az exeddel: közeli barátok vagytok, esetleg gyakran beszéltek, vagy egyáltalán nincs már jelen az életedben?

Hidd el, valószínűleg te is kiakadnál, ha hónapok után megtudnád, hogy a pasid minden héten beszélget a volt barátnőjével, és neked nem is említette, hogy ilyen jóban vannak.