Mit jelenthet, ha mindig az exedről álmodsz?

Nagy Niki
Írta: ,
Mit jelenthet, ha mindig az exedről álmodsz?

Kép forrása: unsplash.com

Nem túl kellemes egy exről álmodni még akkor sem, ha már régen lezártad a kapcsolatot – régi érzéseket hozhat fel még akkor is, ha egyébként már mást szeretsz, vagy tudod, hogy túl vagy az egészen, és nem akarod vissza a pasit. De akkor miért jelenik meg az álmaidban mégis?

Ezer oka lehet, például az alábbiak.

Valami hiányzik az életedből

Az ex az álmaidban azt jelképezheti, hogy még mindig van egy üresség az életedben, amit nem sikerült betöltened. Nem feltétlenül szerelemről van itt szó, sokkal inkább arról, hogy legutóbb, amikor ilyen ürességet éreztél, az a szakítás körül lehetett, a tudatalattid pedig visszanyúl az élményért.

A jelenlegi párkapcsolatodra ráférne egy kis munka

Persze az exszel álmodás jelentheti azt is, hogy valami nem stimmel a jelenlegi kapcsolatodban. Ez még nem arra mutat, hogy az exedet jobban szeretted, csak arra, hogy a jelenlegi pároddal nem feltétlenül fenékig tejfel minden.

Egy apróság emlékeztetett rá

Éppen elég valami tényleg apróság a mindennapjaidban, amitől egy pillanatra eszedbe jutott az exed – máris ott van a tudatalattidban, és akár az álmaidban is megjelenhet.

Lehet, hogy észre sem veszed, vagy éppen nem tudatosul benned, hogy nosztalgiázol, az agyad azonban nem felejt, és az álmok segítségével dolgozza fel a történéseket.

Nem vagy a topon az önbizalomban

Lehet, hogy hiányzik az az érzés az életedből, ahogyan az exed látott téged: fontosnak, kívánatosnak, gyönyörűnek. Egy ilyen álom egészen egyszerűen jelentheti azt is, hogy hiányolod ezt az önbizalomlöketet az életedből – próbáld meg egy kicsit magadtól is felturbózni az önbecsülésedet, és ne várd, hogy mástól kapj elismerést.

Valaki mással van problémád

Lehet, hogy a negatív érzéseidet akaratlanul is összekötöd az exeddel, így ha valaki idegesít, vagy valakire mérges vagy, az agyad azonnal visszanyúl a volt párodhoz. Nem feltétlenül kell itt szerelmi szálra gondolni, éppen ugyanígy lehet egy munkahelyi probléma tudatalatti kivetülése is egy ilyen álom.

Hiányzik valami az exedből

Nem is biztos, hogy az egész pasit sírod vissza, de még egy rossz kapcsolatban is biztosan voltak olyan tulajdonságai az exednek, amiket nagyon szerettél. Lehet, hogy ezek az apróságok hiányoznak az életedből, és ezért jut akaratlanul is az eszedbe, és kúszik be az álmaidba. 

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?