Nagyon sokat ártasz, ha az exed után kémkedsz Facebookon

Nagy Niki
Írta: ,
Nagyon sokat ártasz, ha az exed után kémkedsz Facebookon

Na jó, valószínűleg ez a kijelentés senkit nem ér meglepetésként – egy összetört szívű leányzó sem gondolja, hogy jót tesz a lelkének, ha megnézi, mit művel mostanában az egykor szeretett férfi. Most már azonban tudományos tanulmányok is vannak arról, mennyire depissé és szorongóvá tesz, ha gyakran kattintgatsz az ex profiljára.

Miért jó ez? Kép forrása: worldrose.tumblr.com

Fontos felismerni, hogy egy szakítás után a legelső dolog, amit meg kell tenned az az, hogy tiszta lappal indulsz. Teljesen szét kell választanod az eddigi életedet a jövődtől, hiszen az addig berögzült szokások helyett most másokat kell keresned. Ez azonban csak akkor megy majd, ha hermetikusan elzárod magad a fő dologtól, ami a kapcsolatra emlékeztet: az exedtől.

Nehéz, de nagyon kevesen tudunk úgy élni, hogy még mindig benne van az életünkben az, akit egyszer szerettünk, de többet nem tehetjük, ezért a legegyszerűbb, ha minden kapcsolatot elvágsz – később már lehet barátkozni, de fontos, hogy elválaszd a múltat a jövődtől.

Töröld ki teljesen! Kép forrása: lovethispic.com

A Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint azok, akik gyakran nézegették az exet Facebookon (sőt, azok is, akik nem szívesen törölték az ismerőseik közül), sokkal depressziósabbak lettek, és kevésbé tudták elengedni a kapcsolatot, mint azok, akik kicsit leszálltak a közösségi médiáról.

Valójában ez nem túl nagy meglepetés: így folyton feltéped a régi sebeket, és nem tudsz gyógyulni, amire pedig nagy szükséged van.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?