3 jel, hogy aggódnod kell az exe miatt és 3, hogy nem

Írta: ,

Az exbarátnők "szelleme" könnyen belerondíthat a legfelhőtlenebb kapcsolatokba is – biztos veled is előfordult már, hogy a pasid nagyon jóban maradt a volt barátnőjével, és ez bizony kicsit (vagy nagyon) zavart téged. Persze minden kapcsolat más és más, és a körülmények is egyediek, de vajon mennyire kell aggódnunk az exek miatt? Kell egyáltalán?

1/6 A kapcsolat minősége

Rengeteget számít az ex veszélyfaktorának megítélésekor, hogy egykor milyen kapcsolatban éltek a barátoddal. Sokszor már itt bukik a dolog, hiszen te is hajlamos lehetsz rá, hogy csupán a külsőségek és a félinformációk alapján ítélj – ez főleg akkor problémás, ha nem ismered a nőt, csak hallottál róla, esetleg a Facebookon lested meg.

Hiába volt csak futókalandjuk, hiába jártak mindössze egy-két hónapot, ha az a valaki szívdöglesztően néz ki és körberajongják a férfiak, akkor minden bizonnyal féltékeny leszel rá.

Pedig az az igazság, hogy ő nagyon kis eséllyel fog valaha is beleavatkozni a kapcsolatotokba.

Kicsit aggódhatsz, ha… Kép forrása: 100layercake.com

2/6 Kicsit aggódhatsz, ha…

Nem ennyire egyszerű a helyzet, ha egyértelműen komoly kapcsolatról, nem pedig futókalandról volt szó köztük.

Persze nem állítjuk, hogy néhány szenvedélyes éjszakát vagy egy majdnem sikerült kapcsolatot mindenki lezártnak tekint, de utólagosan több bosszúságot okoznak a komolyabb viszonyok.

A magyarázat egyszerű: nem feltétlenül lehet minden szálat elvarrni a múltban, ha sok-sok évet együtt töltöttek, és megannyi közös élményt gyűjtöttek.

Ekkor előfordulhat, hogy kedvük támad némi nosztalgiára, de az, ha időnként beszélgetnek, érdeklődnek a másik felől, még nem jelent semmit. Az már viszont gyanús lehet, ha titokban, a hátad mögött próbálnak társalogni.

A köztük lévő kötelék Kép forrása: elitedaily.com

3/6 A köztük lévő kötelék

A másik fontos kérdés, hogy hogyan váltak el egymástól. 

Milyen jelenleg a kapcsolatuk? Egyáltalán beszélhetünk közöttük barátságról, haverságról, vagy szóba sem állnak egymással? Nem feltétlenül az utolsó pont a legszerencsésebb, bár téged valószínűleg az nyugtat meg, ha soha nem is beszélnek.

Akkor lehetsz a legmagabiztosabb, ha haverok maradtak. Nem írogatnak egymásnak, nem találkozgatnak, de ha véletlenül összefutnak, képesek néhány értelmes mondatot váltani.

Kicsit aggódhatsz, ha…

4/6 Kicsit aggódhatsz, ha…

Aggodalomra adhat okot, ha túlságosan szoros maradt közöttük a kötelék, tehát az exe még mindig körüllengi a mindennapjaitokat. Gyakran írnak egymásnak, sokszor beszélnek telefonon, és nem ritka, hogy összefutnak.

A szerelmed ezt azzal magyarázza, hogy „jó barátok maradtak”, de gyakran az áll a háttérben, hogy az álbarátságot választják a semmi helyett. Így közel maradhatnak egymáshoz, de önmagukat és téged is csak hitegetnek.

Persze az is megeshet, hogy tényleg semmit nem éreznek a másik iránt, és ebben az esetben a köztetek alakuló kapcsolat nincs veszélyben.

A lezáráshoz való viszonyuk

5/6 A lezáráshoz való viszonyuk

Végül, de messze nem utolsó sorban azt is górcső alá kell venned, hogyan kezelik a kimondott végszót.

Nem lehetetlen, hogy valóban sikerült lezárniuk a kapcsolatukat; elvégre valószínűleg te is tökéletesen el tudtad felejteni a korábbi exeidet. Nyugi, erre mások is képesek!

Amennyiben azt tapasztalod, hogy a barátod nem jön zavarba, amikor összefut az exével, nem titkolózik, amikor erre sor került, sőt bátran beavat abba, miről beszélgettek, akkor nem igazán kell aggódnod a kapcsolatotokért.

Ha semmi jelét nem adja annak, hogy őt felzaklatta ez a találkozás, akkor teljesen feleslegesen idegesíted magadat az ex miatt.

Kicsit aggódhatsz, ha… Kép forrása: stylishwife.com

6/6 Kicsit aggódhatsz, ha…

Gyanúra adhat okot, ha a barátod teljesen összezavarodik a találka után, esetleg neked kell rákérdezned, mi zaklatta fel – ő pedig nagy nehezen bevallja, hogy összefutott az exszel.

Ez azt jelenti, hogy nem hagyta hidegen a találka, ami még mindig nem válóok, de alapos indokot ad a komoly beszélgetésre. A titkolózás szintén nem túl jó pont, de őszintének kell lenned magaddal: nem lehet, hogy azért nem mondott el semmit, mert túlságosan felfújod a dolgokat, és mindenen kiakadsz?

Vizsgáld meg azt is, ki az, aki a másik társaságát keresi! Ha folyton ő ír az exnek, gyakran hívja, érdeklődik felőle, akkor az jóval nagyobb aggodalomra ad okot, mintha mindez fordítva történne.