5+1 dolog, amivel észrevétlenül bántod meg a párodat

Pölz Kitti
Írta: ,
5+1 dolog, amivel észrevétlenül bántod meg a párodat

Kép forrása: unsplash

Ha valaki hirtelen eléd állna azzal a kijelentéssel, hogy -bár tudtodon kívül- rengetegszer megbántottad a szerelmedet aznap, tudni akarnál róla, hogy mivel tetted ezt, ugye? Persze nem vagyunk tökéletesek és a pillanatnyi érzelmi állapotaink jelentősen befolyásolhatják, hogyan kommunikálunk a szeretteinkkel, azért vannak intő jelek, amikre érdemes odafigyelni... De ha nem tapasztalsz ilyeneket, még akkor is elég nagy a valószínűsége, hogy megbántod a pasidat néha, csak ő inkább nem szól, mert büszke, esetleg csendben szenvedő típus - íme hat olyan helyzet, amit ezentúl kerülj el a békésebb és boldogabb kapcsolatért!

Soha nem beszélsz Kép forrása: TijanaM/Depositphotos

Persze nem a csend az, ami ilyenkor a másikat zavarja, hanem az, ha a hónapok, sőt akár évek alatt felgyülemlett feszkót egyszercsak rajta vezeted le.

Hiába vagy csendes típus, mindig próbáld meg beavatni őt abba, hogy mi zavar vagy bánt a kapcsolatotokban - így képben lesz és tud tenni a rossz érzéseid ellen.

Ha nem jelzed, hogy zavar egy-két dolog, aztán fél év múlva egy vitában előveszed a sérelmeid, egyszerűen nem leszel fair vele; honnan tudhatná, hogy benned mi zajlik, ha nem beszélsz róla?

Nem is sejtenéd, milyen sok módon lehet valaki önző - vegyünk egy példát: ha úgy érzed, hosszú napod volt és semmi kedved főzni, inkább viszel haza valahonnan kaját.

Ilyenkor minden esetben figyelembe veszed, mit szeret a szerelmed, vagy fogod magad és betérsz a kedvenc indiaidba?

Lehet, hogy te rendkívül önzetlennek és jófejnek érzed magad a gesztustól, de közben simán előfordulhat, hogy ő utálja vagy most kicsit se kívánja az indiait és te erre nem is gondolsz...

Az apró döntések közben is próbálj meg belegondolni, ő minek örülne - hidd el, ha elkezdesz így cselekedni, legközelebb ő is gondolni fog rád!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba