5 jele annak, hogy a kiszemelted érzelmileg megközelíthetetlen

Sándor Alexandra
Írta: ,

Folyton rá gondolsz, romantikus jelenetek állnak össze a fejedben, legszívesebben most rögtön szerelmet vallanál neki, vagy már meg is tetted… Ő viszont olyan, mint egy érzéketlen fadarab: még is nagy szó tőle, hogy egyáltalán válaszol az üzenetedre. A következő jelek felismerése talán segíthet, hogy legközelebb ne forduljon elő veled ilyen…

Többet adsz, mint amennyit kapsz

Legyen szó randiról, vagy egyszerűen közös időtöltésről, egy érzelmileg megközelíthetetlen ember társaságában folyton azt érzed, hogy többet adsz neki, mint amennyit kapsz tőle.

A gondoskodásod anyagi vagy más formában is megnyilvánulhat – a lényeg, hogy sosem kapsz érte igazi köszönetet, viszonzást pedig pláne nem remélhetsz.

Persze, álmodozhatsz arról, hogy ez egyszer majd változni fog, és idővel meglágyítod a szívét, ám saját magaddal szemben is sokkal korrektebb, ha inkább szembenézel a tényekkel: tovább kellene lépned.

Valószínű, hogy ez nem megy egyik pillanatról a másikra, de legelső lépés végre elhitetned magaddal: igenis megérdemled, hogy valaki teljesen odalegyen érted, ráadásul kimutatni se féljen.

Nincs melletted, amikor kéne

Munkahelyi buli, régóta várt mozi, vagy karácsonyi vásározás a baráti társasággal…

Hiába ábrándozol róla, milyen jó lesz mindezt az oldalán átélni, egyszerűen sohasem kísér el téged az ilyen alkalmakra.

Egy darabig ráfoghatod a jelenséget az elfoglaltságaira, de be kell látnod, hogy ha valaki igazán kötődik a másikhoz, akkor mellette akar lenni a fontos pillanatokban.

Az érzelmileg megközelíthetetlen, tudatosan elzárkózó emberek direkt elkerülik a boldog vagy megható helyzeteket, mert olyankor „elvárják” tőlük azt az emocionális választ, amit még saját maguk előtt is letagadni igyekeznek.

Küldetésednek tekintheted, hogy megolvaszd a jeget, de ne csodálkozz, ha közben fagyási sérüléseket szenvedsz…