Érzelmileg bezárkóztál? Ha igazak rád az alábbiak, tudat alatt tartod távol a szerelmet

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Jól emlékszem arra az időszakra, amikor egy nagy csalódást követően hónapokra háttérbe szorítottam az érzelmeimet – persze, minderre csak utólag jöttem rá. Akkor azt gondoltam, hogy néhány hét alatt túllendültem mindenen és végre élhetem a szinglik boldog életét. Visszagondolva azonban egyértelmű jelek árulkodtak arról, hogy tudat alatt zárkóztam el a boldogságtól – és így a szerelemtől is.

Elhiteted magaddal, hogy milyen jó a szingli élet

Az ember alapvetően társas lény, és bár akadnak olyanok, akik valóban szeretnek egyedül lenni, nem ők vannak többségben. Az elmúlt évtizedekben szinte divattá nőtte ki magát a szingli életmód, ami nem feltétlenül gond, hiszen ennek is megvan a helye és az ideje. Azonban, ha elégedett vagy azzal, hogy egyedülálló vagy, egész biztosan nem bújsz ilyen és ehhez hasonló cikkeket.

A szingli életnek megvannak a pozitív oldalai, de csak akkor, ha tudatosan választottad, és a legkevésbé sem tölt el rossz érzésekkel. Más a helyzet akkor, ha folyton győzködöd magadat, hogy „neked ez így jó” és hogy „párkapcsolatban élni nem a te stílusod”.

Ha őszinte vagy magaddal, akkor pontosan tudod, hogy az egyedülállóságod csak menekülés-e, és így biztos jele a bezárkózásodnak, vagy valóban olyasmi, amit maximálisan ki tudsz élvezni.

Gyűlölettel nézed a boldog párokat

A gyűlölet és a düh nagyon intenzív érzések, és arra hívják fel a figyelmet, hogy az élet mely területén kell dolgoznod magadon. Jó példa erre például egy exbarát, akin akkor vagy túl teljesen, ha tökéletesen hidegen hagy, mi van vele. Nem akarsz neki rosszat, főleg nem vagy rá féltékeny – abszolút semleges a szemedben. Ellenben, ha folyton a fejedben jár, haragot táplálsz iránta, akkor az jól mutatja, hogy még vannak érzelmeid irányába.

Ugyanez a helyzet akkor, ha kifejezetten rosszul esik számodra mások (akár vadidegenek, akár közeli ismerősök) boldogsága. Miért is zavarnak a harmóniában élő párok? Vajon mire mutat ez rá a saját életedben? Természetesen nem arról van szó, hogy a zavarbaejtően enyelgő párocskák látványa nem önt el felhőtlen boldogsággal, de a szerelemre vonatkozó negatív hozzáállásod sokkal inkább rólad, semmint másokról árulkodik.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv