5+1 figyelmeztető jel, hogy érzelmileg zsarolva vagy a kapcsolatodban

Bodnár Alexa
Írta: ,

Az érzelmi zsarolást nem egyszerű felismerni – az elején gyakran azt gondolhatjuk, hogy valójában csak a partnerünk kedvében szeretnénk járni, elfogadjuk a kompromisszumos megoldási javaslatait ahelyett, hogy a saját akaratunkat érvényesítenénk. Azonban van az a pont, ahol már folyamatosan a másik mögé helyezzük az igényeinket, az ő akarata szerint csinálunk szinte mindent, és tartunk attól, ha ellenkezünk, akkor teljesen kiborul. Ez azonban már nem egy egészséges, jól működő kapcsolat jellemzője, ilyen esetben valószínű, hogy egy érzelmileg zsaroló kapcsolatban vagyunk. Milyen jelekből következtethetünk erre?

Nem csak a manipulálás, de az érzelmi megfélemlítés is egy eszköze az emocionálisan zsaroló feleknek a kapcsolatokban.

Ha attól rettegsz, hogy a párod elhagy, vagy azt érezteti veled, hogy szörnyen rosszat teszel neki azzal, ha ellenkezel vele, akkor ilyen módon próbál a félelmeidre hatni – a célja, hogy ezek a rossz érzéseid végül ahhoz vezessenek, hogy ismét az ő akarata érvényesüljön.

Ahogy egy hisztis kisgyerek, az érzelmileg zsaroló ember is képes arra, hogy hatalmas drámát csináljon az apró sérelmekből, ha nem az ő akarata szerint cselekszünk.

Ezzel a látványos szenvedéssel csupán azt szeretné elérni, hogy partnere megsajnálja őt, és engedjen neki.

Ha a kapcsolatotokban ez is rendszeressé válik, akkor érdemes elgondolkodnod rajta, hogy talán nem teljesen egészséges a kettőtök közti kommunikáció, és nem éppen kiegyenlített ez a partnerség.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra