Az érzelmi megcsalás is „számít”? – egy pszichiáter véleménye és tanácsai

Irimiás Alíz
Írta: ,

Mint a legtöbb nőnek, Renének is két férje volt: egy rendes házastársa és egy munkahelyi férje, egy okos, izgalmas, humoros ember, akivel napi 9 órát töltött. A kémia itt nyilvánvaló volt, de soha semmi nem történt köztük. Vagy mégis?

Minden reggel összefutottak, és a beszélgetéseik egyre személyesebbé váltak.

„Valójában rengeteg olyan dologról beszélgettem vele, amiről a férjemmel egyáltalán nem, sőt, a férjemről is sok szó esett, mert nem voltam boldog vele” - mondta René.

A meetingeken egy kicsit túl közel ültek egymáshoz, és René is elismeri, hogy a vele való kapcsolatról álmodozott. Vajon ez megcsalás?

Gail Saltz, a New York-Presbyterian Hospital pszichiátere szerint valószínűleg az.

„Az érzelmi kapcsolatok többsége szexuális kapcsolattá is válik egy idő után” - mondja a szakember.

„Ha mégsem, könnyen mondhatod magadnak, hogy igazából semmi nem történt. A gond az, hogy az ilyen fajta érintkezés hatással van a házasságra, és végül fájdalmas kimenetele lesz akár egyik, akár másik irányban: vagy a házasságodnak lesz vége, vagy ezt a kapcsolatot kell megszüntetned előbb-utóbb.” René házassága végül válással végződött.

Gyakran, ha érzelmi kapcsolatokba keveredünk, olyan érzésünk támad, mintha otthon valami mégiscsak hiányozna.

„Ha a munkahelyen találunk valakit, aki megért minket, kíván minket, az olyan, mint a vattacukor. Aztán hazamész, és ott a zöldség, majd visszamész a munkahelyre másnap, és ott az édesség” - magyarázza a pszichiáter.

A házastársak némelyikének – általában a nőknek – egy érzelmi kapcsolódás jóval nehezebben kezelhető, mint egy szexuális megcsalás.

„Mindenki tudja, hogy a szexuális megcsaláshoz semmiféle érzelmi intimitásra nincs szükség, az érzelmi kapcsolat azonban jóval erősebb kötődést jelent, szinte szerelmet, szeretetet” - fejti ki a szakember.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!