Érzékszervek születésnapja – egy kreatív meglepetés, amit imádni fog az ünnepelt

Írta: ,

A szülinap egy különleges ünnep, és sokszor nagy fejtörést okoz, hogy maradandó élményt szerezhess azoknak, akik fontosak számodra. Élmény, tárgy vagy gasztronómiai meglepetés legyen az, amivel kedveskedhetsz a másiknak? Kényeztesd az ünnepelt minden érzékszervét! Cikkünkben kreatív ötletekből inspirálódhatsz.

Csomagolás Kép forrása: Pinterest, Cari Monllor

1/6 Csomagolás

Készíts öt dobozt, és címkézd fel az érzékszerveknek megfelelően: látás, hallás, érintés, szaglás, ízlelés.

Az ünnepelt mindegyik ajándékát úgy csomagolja ki, hogy próbálja meg a legkevesebb érzékszervét használni – például, mikor a ízleléssel kapcsolatos ajándékot bontja ki, akkor hunyja be a szemét, és ne használja segítségképp a kezeit.

Szaglás

2/6 Szaglás

Ennél az érzékszervnél mindenki a kedvenc parfümre asszociál, de lehet egy olyan apró figyelmesség illata is, amit biztosan szívesen fogadna tőled az ünnepelt.

Például ezt az érzékszervét megajándékozhatod a egy szuper fürdősóval, vagy egy lazító masszázshoz passzoló olajjal és illatgyertyával.

Hallás Kép forrása: jonahreenders.tumblr.com

3/6 Hallás

Az egyik legcukibb ajándék a hallást kényezteti. Az ajándék elkészítésénél egy kicsit ki kell a lépned komfortzónádból, de mindenképpen érdemes megvalósítani.

Válaszd ki a kedvenc közös dalotokat, kezd el énekelni és kapcsold be közben a hangrögzítőt. Nem számít milyen a hangod, de ez egy örökre szóló kis ajándék lesz. Ha szeretnéd kicsit megfűszerezni, akkor a dal előtt rögzíts pár jókívánságot, vagy meséld el a közös dal sztoriját.

Tipp: A kész számot másod egy CD-re, vagy vásárolhatsz egy jópofa pendrive-ot is hozzá.

Látás Kép forrása: portermoto.tumblr.com

4/6 Látás

Ez a meglepetés sem a pénztárcádat fogja terhelni. Itt a szívedet kell kitárnod!

Hányadik születésnapját fogjátok ünnepelni? Naná, hogy fel tudsz sorolni pontosan ennyi dolgot, amit szeretsz benne. Készíts egy kis füzeted, vagy akár egy lapra is írhatsz, rajzolhatsz, ragaszthatsz, festhetsz. Engedd szabadon a kreativitásod!

Lehetnek az ünnepelt személyére, külsejére vonatkozó mondatok, de beleírhatsz olyat is, amit általa szeretsz magadban vagy bennetek – „szeretem, hogy melletted önmagam lehetek” „szeretem, hogy szereted, hogy mindig odaégetem a palacsintát☺”.

Érintés Kép forrása: imgur.com

5/6 Érintés

Ezen az ajándékon nem kell sokat agyalnod, itt adhatod át a fő ajándékodat.

Kösd be a szemét, és hagyd, hogy látás nélkül csomagolja ki az ajándékot és a tapintáson keresztül fedezze fel a meglepetésed.

Lehet tárgyi ajándék is, de ha a párod a szülinapos, akkor a fantáziádra bízzuk, hogy mi mindent lehet ezen az érzékszerven keresztül kényeztetni.☺

Ízlelés Kép forrása: giverecipe.com

6/6 Ízlelés

Jöhetnek a kedvenc ízek: sütemény, torta, csokoládé vagy akár fagyi.

Itt is takard el a szemét, és úgy kóstolgasson. Izgalmas lehet, hogy azt sem sejti milyen hőmérsékletű étel fog a szájához érni.

Ennél az ajándéknál segíthetsz neki, és megetetheted őt akár te is.