Ez az oka annak, hogy az érzékeny emberek sokszor nehezen találnak párt maguknak

Írta: ,

Érzékeny típus vagy, egy ideje pedig nincs szerencséd a szerelemben? Elsőre talán nem is gondolnád, de ez a két dolog akár össze is függhet egymással; ugyanis van öt oka annak, hogy miért találnak nehezen párt maguknak a kimondottan érzékeny emberek.

Csak a jót látják másokban Kép forrása: unsplash

1/5 Csak a jót látják másokban

Az érzékeny emberek egyik ismérve, hogy nagyon erős empatikus képességekkel rendelkeznek. Ez az oka annak, hogy képesek elsírni magukat egy aranyos reklámon, még akkor is, ha csak egy kiskutya játszik a felvételen.

Ha ez rád is igaz, akkor valószínűleg könnyen ráérzel arra, milyen érzések dúlnak másoknak, és könnyen beleéled magad a helyzetükbe; talán ez lehet az egyik oka annak, hogy folyton kifogásokat gyártasz azoknak, akik nem jól bánnak veled.

Mindig igyekszel a jót látni az emberekben, megértő vagy, de sajnos emiatt túl sok időt pazarolsz azokra a személyekre, akik nem megfelelőek számodra.

2/5 Nehezen gyógyul a szívük

Mivel nagyon érzékeny vagy, mindent sokkal mélyebben élsz meg, mint a többiek. Épp ezért visel meg annyira, ha valaki összetöri a szíved, és emiatt tart hosszú ideig, hogy kiheverj egy csalódást.

Minden részletre olyan tisztán emlékszel, mintha csak az imént történt volna; még akkor is, ha már évekkel ezelőtt véget ért a kapcsolatod.

A negatív tapasztalatok pedig erősen megmaradnak benned, így miután sikerült kiheverned egy csalódást, egyszerűen nem bírod magad rávenni az ismerkedésre. Félsz attól, hogy ha valaki előtt megnyílsz, előbb-utóbb ugyancsak összetöri a szíved, és kezdhetsz mindent elölről. Ugyanakkor azt is tudod, hogy nagyon érzékeny vagy, így biztosan nem tudnál együtt lenni valakivel, akit nem szeretsz igazán.

Túl sokat akarnak, túl gyorsan Kép forrása: unsplash

3/5 Túl sokat akarnak, túl gyorsan

Amikor szerelmes leszel, őszintén és mélyen szereted a párodat. Nincs bizonytalanság a lelkedben, és ha tehetnéd, minden percedet vele töltenéd.

Érthető, hiszen te sokkal intenzívebben éled meg a rózsaszín ködös időszakot, mint mások, és egyszerűen nem bírsz betelni ezzel a csodálatos időszakkal.

Azonban ha a párod nem hasonló beállítottságú, könnyen úgy érezheti, hogy túlságosan ragaszkodó vagy, és nem hagysz neki elegendő szabad teret. Arról nem is beszélve, hogy minden túl gyorsan halad ilyenkor közöttetek, ami miatt hamar kiéghet a láng a kapcsolatban.

Mindenkit maguk elé helyeznek Kép forrása: unsplash

4/5 Mindenkit maguk elé helyeznek

A párkapcsolatodban mindig arra törekszel, hogy a pasid boldog legyen melletted, emiatt pedig sokszor észrevétlenül is elnyomod magadban azt, amire te vágysz. Az egész azzal kezdődik, hogy inkább nem mondod el, te mit szeretnél, ha az nem egyezik a srác véleményével, mert az a célod, hogy neki jó legyen.

Igyekszel a pasid szemében tökéletesnek látszani, de ez hosszú távon nem vezet jóra. Ugyanis előbb-utóbb úgy érzed, teljesen elnyom téged a kapcsolatotokban, és nem vagy annyira fontos neki, mint ő számodra. Amíg viszont ezt nem tudod észrevenni, és nem változtatsz rajta, minden más kapcsolatodban is megismétlődik ez a metódus.

Rossz emberekhez vonzódnak Kép forrása: unsplash

5/5 Rossz emberekhez vonzódnak

Az érzékenységed mellé elképesztő erejű empátia is társul, ezért gyorsan megérzed, ha valaki nehéz időszakon megy keresztül. Ehhez társul az, hogy mindig másokat helyezel előtérbe, így könnyen előfordul, hogy nem megfelelő párt választasz magadnak.

Sokszor olyan férfiakkal hoz össze az élet, akik épp krízishelyzetet élnek meg, és te kötelezettségednek érzed, hogy segíts rajtuk. Emiatt viszont gyakran megesik, hogy minden erőddel azon vagy, hogy "megmentsd" őket, amikor pedig sikerrel jársz, sajnos tovább állnak.