5 tulajdonság, amiből következtethetsz, hogy érdemes vele tervezned

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Egy bizonyos idő után már nem elegendő, ha pusztán jól érzitek magatokat együtt. Ez ugyan olyan korszak az ember életében, párkapcsolatában, amire mindig szívesen emlékszik majd vissza. De mit kell figyelned akkor, ha már tovább szeretnél lépni?

Önálló Kép forrása: magnoliarouge.com

Végül, de nem utolsó sorban az önállóság létfontosságú, ha egy érett, felnőtt kapcsolatról beszélünk. A lehető legidegesítőbb dolog, ha a barátod felnőtt férfi létére még mindig a szüleitől függ – akár ténylegesen, akár képletesen.

Ennek a hátterében sok körülmény állhat, melyek közül néhány kényszerű (pl. a diákhitelét fizeti, egyedül nem tudta volna eltartani magát), de választott is (pl. sokkal kényelmesebb otthon lakni, ahol anyu mindent elrendez a kicsi fiának).

Fontos, legalább annyira önálló legyen, hogy – ha egyedül nem is, de kettesben veled – már megtegye a nagybetűs élet leglényegesebb lépéseit. Amennyiben ezek már eleve adottak, mázlid van, manapság egyáltalán nem ez az átlag.

Persze az sem jó, ha túlságosan önálló már jó ideje. Ennek a fontos tulajdonságnak párosulnia kell a kompromisszumkészséggel, és a korábbi tulajdonságokkal, különben sanszos, hogy ő örökre agglegény akar maradni.

Családközpontú a gondolkodása Kép forrása: bridalmusings.com

Ha szeretnél családot, akkor ez alapvető szempont kell, hogy legyen. Persze a legtöbb ember kihozza magából a maximumot, mikor szülővé válik, és az, hogy most nem feltétlenül találja a gyerekekkel a hangsúlyt, nem jelenti azt, hogy rossz apa lesz.

Egyszerűen még idegen számára ez a feladat, de te is csak akkor jössz majd igazán bele, ha saját gyereked lesz. Az mindenesetre sokat számít, hogy mennyire családközpontú a gondolkodása.

Hogyan bánik a szüleivel, testvéreivel? Ha van kisállata, mennyire törődik vele? És a barátaival, kollégáival? Szinte mindent elmond a személyiségéről, ha ezt megfigyeled.

Mikor elmúlik a rózsaszín köd, és megmarad a szoros szeretet, te is hasonló bánásmódra számíthatsz tőle, ezért egyáltalán nem mindegy, szimpatikus-e, amit tapasztalsz.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv