Visszafogadjam vagy ne? 5 dolog, amit érdemes átgondolni, ha az ex újrakezdené

Szőke Angéla
Írta: ,

Már mindannyian szembesültünk a kínzó kérdéssel: Adjak-e neki még egy esélyt, vagy ne? Néha egyértelmű a válasz, olykor nehezebb. Én személy szerint nem vagyok túl szerencsés ebből a szempontból, túl sokszor adtam még egy, két, illetve sok esélyt olyan volt barátaimnak, akik nem érdemelték meg. A barátnőim természetesen minden alkalommal tudták, hogy rosszul döntök, de hát könnyű objektíven, külső szemlélőként tanácsot adni, amikor az embert nem befolyásolják az érzelmei.

Az igazat megvallva szinte mindegyik alkalommal tudtam, hogy nincs értelme folytatni, a szívem mégis felülírta a racionális gondolkodást. Egyrészt egy megbocsátásért könyörgő férfi imponál az ember egójának, másrészt volt, hogy csak azért fogadtam vissza valakit, hogy édes bosszút állva utána én szakíthassak vele. Ez pitiáner viselkedés, nem vagyok büszke rá, de akkor nagyon jólesett. Az alábbi öt tanács segít mérlegelni, hogy visszaengedjük-e imádatunk tárgyát, vagy becsapjuk az orra előtt a képzeletbeli ajtót.

1. Miért szakítottatok?

Annyi minden miatt lehet valakivel szakítani. Ha éppen egy nagy üvöltözés közepette adtátok ki egymás útját, elképzelhető, hogy csak a pillanat hevében hangzottak el azok a bizonyos mondatok és nem is gondoltátok komolyan. Vagy esetleg flörtölt valakivel, miközben te hallótávolságon belül voltál? Bármi is volt az ok, nem árt felülvizsgálni.

Ha megbocsátható, akkor érdemes lehet újrakezdeni, de ha olyan történt, amiről tudod, hogy valószínűleg újra elő fog fordulni és ugyanez lesz a vége, inkább kíméld magad az újabb csalódástól.

2. Mióta jártatok?

A kapcsolat hossza rendkívül fontos tényező egy ilyen döntésnél, de ez is kétélű dolog. Ha évek óta együtt voltatok, akkor természetesen érdemes elgondolkodni, hogy ennyi időt valóban ki akartok-e dobni az ablakon. Ugyanakkor lehet, hogy a sok év alatt kifulladt a kapcsolat, másfelé változtatok és már nincs jövője. Ha viszont csak pár hónapja voltatok együtt és már az elejétől fogva úgy veszekedtetek, mint egy öreg házaspár, akkor valószínű, hogy nem illetek egymáshoz és nincs értelme folytatni.

3. Miért akar visszakapni?

Egyszer az egyik fiúm azért akarta visszakönyörögni magát, mert a lány, akiért elhagyott, végül kiadta az útját. Mondanom sem kell, hova küldtem el a szánalmas esedezésével.

Viszont olyan is volt, hogy az ex csak stresszes időszakon ment keresztül és ezért viselkedett gorombán. Őt megérte visszafogadni, tényleg megváltozott és még évekig együtt voltunk.

Előfordul, hogy egy férfi csak későn kap észbe, hogy mit veszített veled és őszintén vissza akar kapni. Hallgasd meg az indokait, és ha meggyőző, lehet, hogy tényleg érdemel még egy esélyt.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!