Nem érzed a szikrát? Ennyit érdemes várnod – és nem többet!

Szirák Viki
Írta: ,

Pontosan mi is az a szikra? Talán nem tudjuk szavakba önteni, de egyértelműen érezzük, ha jelen van – és azt is, ha nincs. Ez nem más, mint az az érzés, amikor megvan közöttetek a szexuális vonzalom, a kényelem, a magabiztosság, és az a bizonyos ritmus, amitől a kapcsolatotok varázslatosnak érződik. De mi van akkor, ha nem tapasztalod meg a szikrát az első randikon? Meddig érdemes várni – és egyáltalán érdemes-e?

Még nem igazán tudjuk, mi történik, amikor két ember között megvan a kémia; szakértők már évtizedek óta igyekeznek kideríteni, hogy mi is az a kötődés, ami így kialakul két ember között. De egyelőre még ők sem tudnak pontos választ arra, hogy miért érzed a szikrát egyesekkel, és miért nem érzed másokkal. Amikor viszont randizgatni kezdesz valakivel, biztosan neked is fontos, hogy ez az érzés meglegyen benned. Hogy vonzódj a partneredhez, és minél többet meg akarj tudni róla. Ezért, amikor egy találkozó után valaki nem érzi azt a bizonyos pluszt, nehezen tudja eldönteni, mi legyen a következő lépés. Ehhez érdemes segítségül hívnod az alábbi három szabályt, amivel választ kapsz a kérdésre.

Nem érzed a szikrát? Ennyit érdemes várnod – és nem többet!

A szikra hármas szabálya

1. Egy elfogadható, de nem lenyűgöző első randi után még nem érdemes következtetéseket levonni. Az idegeskedés miatt az emberek hajlamosak természetellenesen viselkedni, nem oldódnak fel, és emiatt a beszélgetés sem lesz feltétlenül gördülékeny. Ez nőkre és férfiakra egyaránt igaz. Ha egyébként szimpatikus volt a srác, és jókat tudtatok beszélgetni, noha nem érezted a romantikus szikrát, attól még menj el vele egy újabb találkozóra.