Ennél nagyobb korkülönbséggel állítólag nem szabad randizni

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Ennél nagyobb korkülönbséggel állítólag nem szabad randizni

Kép forrása: pexels

Vannak, akik szerint a szerelem nem ismeri a kort, és amit két felnőtt ember egyformán akar, abban nem lehet semmi rossz. Mégis sokan hajlamosak furcsán nézni azokra a párokra, akiknél jelentősebb a korkülönbség. Angolszász nyelvterületen elterjedt a szabály: az éveid számának a fele, plusz 7 év az az évszám, aminél fiatalabb partnerrel nem érdemes kezdened. De vajon működik a szabály? Nézzük, mit mondanak a pszichológusok!

Hogy működik a szabály?

A „korod fele, plusz 7 év” szabály népszerű, amolyan szólás-mondás szintű regula az angol nyelvterületen. Eszerint, ha például 24 éves vagy, akkor 24/2=12, és 12+7=19, tehát nyugodtan randizhatsz azzal, aki legalább 19 éves, a 18 évesek azonban túl fiatalok lehetnek hozzád.

A szabály persze működik akkor is, ha a kiszemelted idősebb nálad: ha 24 éves vagy, akkor 24-7=17, és 17x2=34, vagyis egy 34 évessel még nyugodtan randizhatsz.

Tény, hogy a szabály mókás játék lehet, és izgalmas is számolgatni vele, sőt az sem kérdés, hogy bizonyos szemszögből nézve egészen belátható eredményeket hoz – de vajon tényleg ilyen egyszerű volna kiszámítani, hogy jelent-e majd gondot a korkülönbség egy kapcsolatban?

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató