Ennek válás lesz a vége! Biztos jelek, hogy inkább le kellene mondanod az esküvőt

Írta: ,

Manapság legalább annyian várnak a komoly és hosszú kapcsolatokban az eljegyzésre, ahányan meggondolatlanul kötnek házasságot. Na de milyen veszélyes tévutak vezethetnek az oltár, majd a válóperes ügyvéd elé?

„Már éppen itt az ideje” Kép forrása: tumblr, lana-h77

1/5 „Már éppen itt az ideje”

Az emberek különféle elvárásokkal élnek a kapcsolataikat illetően, és ezek az elvárások gyakran életkorhoz kötöttek. Persze időnként abszolút érthető, hogy hajt az idő, hiszen többek között a biológiai órát sem lehet megállítani. De sajnos el kell keserítsünk, csupán az életkor még egyáltalán nem biztosíték semmire.

Lehet valaki teljesen komolytalan negyvenévesen, és tökéletesen felnőtt húszévesen, szóval hiába is érzed, hogy „itt az ideje”, ez nem elég a boldogító igen kimondásához. Már csak azért sem, mert a – szerinted – ideális életkorban lehet, hogy éppen egyedülálló vagy, esetleg éppen csak néhány hónapja jársz a barátoddal.

„Gyereket akarok, most!” Kép forrása: andrialindquistblog.com

2/5 „Gyereket akarok, most!”

Azt a bizonyos biológiai órát már említettük, márpedig ez az egyik legborzasztóbb és egyúttal legfeszélyezettebb tanácsadó a nők életében. Akár tetszik, akár nem, az ösztönök a legtöbb emberben mélyen ott lapulnak, és bizony nagyon keményen munkálkodnak.

Márpedig, ha egyszer beindul a gépezet, nagyon nehezen tudod leállítani… De várj csak egy pillanatot! Komolyan a belső késztetés alapján akarod meghozni életed egyik legnagyobb és legfontosabb döntését? Az, hogy ki lesz a gyermeked apja, a férjed, egyáltalán nem mellékes, és az agyalásra jóval több időt kell szánnod, mint amennyit egy elhamarkodott házasság hozhat.

„Tudom, hogy ő az igazi” Kép forrása: vingle.net

3/5 „Tudom, hogy ő az igazi”

Legalábbis ezzel nyugtatod magadat, mert pontosan tudod, mennyire nehéz lenne a te korodban mindent elölről kezdeni. Egyszerűen nem mered bevállalni azt, hogy szétköltözzetek, újra egyedülálló legyél és megkeresd az igazi nagy Őt, mert ez túl sok kockázattal jár.

Inkább meggyőzöd magadat, hogy minden tökéletes: a kapcsolatotok, az életkorotok, a körülmények. Bár legbelül érzed, hogy még bőven lenne min változtatni, az időre hagyatkozol és csak a következő lépcsőfok, a házasság és a családalapítás lebeg a szemed előtt. Sajnos azonban minden esélyetek megvan rá, hogy válással zárjátok a viszonyt, ha már most sem vagytok 100%-ig biztosak az érzelmeitekben.

„Nem akarok egyedül megöregedni” Kép forrása: tumblr, lauralizabeth

4/5 „Nem akarok egyedül megöregedni”

Sokan járnak hasonló cipőben, ám azt kell mondanunk, hogy akkor is megöregedhetsz egyedül, ha négyszer állsz oltár elé, manapság az esküvő sajnos nem garancia semmire. Érthető, hogy tartasz attól, hogy nem lesz gyereked, családod, esetleg te leszel az egyetlen, aki szingli marad a barátnők között, de az egyedülléttől való félelem valószínűleg csak rossz döntésekre sarkall majd.

Emellett hozzá kell tennünk azt is, hogy esküvő nélkül is élhetsz majd nagyon-nagyon boldog kapcsolatban, és bizony ennek a fordítottja is igaz lehet: talán te leszel az, aki mindent megad majd azért, hogy ne kelljen házasságban élnie idős korában.

5/5 „Már eléggé ismerem”

Mindegy, milyen indíttatás vezérel, ha azzal győzködöd magadat, hogy eléggé ismered a másikat, akkor valószínűleg jobban járnál, ha lemondanád a tervezett esküvőt. Nem te vagy az egyetlen, aki igent mondott egy néhányhónapos kapcsolat után a nagy kérdésre, de nem sok értelme van féléves kapcsolatban a házasság útjára lépni.

Hova rohantok? Persze, nem mondjuk, hogy nem tarthat sírig a szerelmetek, de ha az egész életeteket közösen tervezitek, akkor néhány évet nyugodtan járhattok hivatalos papír és komolyabb elköteleződés nélkül is. Így legalább arra is van esélyetek, hogy valóban megismerjétek a másik személyiségét, és tényleg álomba illő kapcsolatot építsetek fel…