Hagyd, hogy férfi legyen! Ebben az esetben engedd át a férfinak az irányítást

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Hagyd, hogy férfi legyen! Ebben az esetben engedd át a férfinak az irányítást

Kép forrása: unsplash.com

Manapság meglehetősen nehéz behatárolni a „tipikusnak tekinthető” férfi és női szerepeket, ami nem is probléma. Azonban nem feltétlenül jó, ha teljesen figyelmen kívül hagyjuk azt, amit többek között az evolúció is belénk táplált az évezredek során. Nem állítjuk, hogy minden esetben jó ötlet hagyni, hogy a párod irányítson, de ha megengeded neki, hogy férfiként is kiteljesedjen melletted, az sok esetben kifejezetten jól sül el. Ilyen helyzetekben engedd át neki nyugodtan az irányítást!

Engedd, hogy kezdeményezzen

Napjainkban nem aranyszabály, hogy csak és kizárólag a férfi kezdeményezhet, de azért valljuk be, a legtöbben erre vágyunk. A nők többsége nem úgy képzeli el a nagy szerelemi jelenetet, hogy addig-addig helyezkedik, mígnem a férfi szinte „kénytelen” randevúra hívni. Ennél már csak az okozhat nagyobb fennakadásokat, ha kerekperec felajánlod, hogy találkozzatok, mert tetszik neked.

Sajnos akadnak olyan férfiak, akiken egyértelműen látszik, mit szeretnének, ám valamiért annyira önbizalom-hiányosak, hogy nem merik elmondani a terveiket.

Ilyenkor jól jön részedről egy kis hátszél, de azért fel kell tenned a kérdést magadnak, hogy hosszú távon is úgy szeretnél-e viselkedni, ahogy az induláskor tetted, avagy egyáltalán nem zavar-e, hogy sokkal inkább anyuka, mint nő szerepében fogsz otthon tetszelegni – ez sajnos könnyen előfordulhat azoknál a férfiaknál, akik még kezdeményezni, flörtölgetni sem mernek.

Ami biztos, ha tökélyre fejlesztenéd az ismerkedést, akkor el kell érned, hogy a férfi azt higgye, ő szedett fel téged – mindezt persze úgy, hogy te ártatlanul eljátszod, semmi szereped nem volt abban, hogy pontosan téged szemelt ki. Ez már igazi művészet, de megéri egy kicsit játszadozni a kapcsolat indulásakor, mert a férfiak imádnak bizonyítani: neked és saját maguknak egyaránt.

Hagyd, hogy férfi legyen! Ezekben az esetekben engedd át a férfinak az irányítást Kép forrása: maryviolet/Depositphotos.com

Engedd, hogy ő szervezkedjen

Ha nem te szervezed a randit – ami így lesz, ha nem te hívod el a férfit valahova –, akkor azzal lehetőséget adsz neki, hogy tervezzen, szervezzen, és ők ezt nagyon élvezik. Tudat alatt is hajtja őket, hogy irányíthatnak, vezethetnek és a saját kezükben van az este lefolyásának a menete, ami persze nem feltétlenül igaz, de attól még higgyék csak ezt. Könnyebben férfinak fogja érezni magát melletted, ha az a felállás, hogy ő hozza a döntéseket, még akkor is, ha olyan apróságról van szó, mint hogy melyik étteremben vacsorázzatok.

Ilyen esetekben igazán nem nehéz átengedni az irányítást, főleg, hogy sokan a nőiségüket is jobban ki tudják bontakoztatni akkor, ha engedik a férfinak az udvarlást és a kezdeményezést. Szóval két legyet üthettek egy csapásra!

A későbbieket illetően nyilvánvalóan az a szerencsés, ha a komolyabb döntéseket együtt, közösen hozzátok meg, és nem szervezkedtek semmit a másik háta mögött. Azonban sok nő hajlamos arra, hogy otthon is minden extra terhet magára vállaljon, pedig így is akad teendő bőven. A férfiak többsége azonban nem arra vágyik, hogy egy szalmaszálat se kelljen otthon keresztbe tennie, viszont, ha ezzel elkényezteted a szerelmedet, akkor érthető módon nem fog erőlködni. De ha hagyod, hogy otthon is meglegyen a saját kis felelőssége, bizonyos dolgokat igenis neki kelljen megszerveznie és lebonyolítania, akkor azzal nem csak a saját vállaidról veszel le terhet: ő is jobban férfinak érezheti magát melletted.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra