Emiatt nem posztolnak magukról állandóan a boldog párok - ti közéjük tartoztok?

Kovács Andrea
Írta: ,
Emiatt nem posztolnak magukról állandóan a boldog párok - ti közéjük tartoztok?

Kép forrása: unsplash

Manapság gyakorlatilag mindannyiunk életét átszövi, befolyásolja a világháló. A közösségi oldalak is hatalmas teret nyertek, és sokan sajnos sokkal több időt töltenek online, mint az ildomos lenne. Nem képeznek kivételt ez alól a szerelmes párok sem… De vajon kik boldogabbak: akik állandóan közös fotókat posztolnak, vagy akik egyáltalán nem élnek ezzel a lehetőséggel?

Egyik véglet sem nyerő

Azok a felmérések, amiket célirányosan ebben a témában készítettek, arra mutatnak rá, hogy egyik véglet sem szerencsés a párok életében. Tehát nem jó, ha minden egyes közös pillanatotokat megosztjátok, vagy akár csak heti rendszerességgel posztoltok magatokról. Ugyanakkor nem igazán ideális az sem, ha ránézésre senki sem tudja rólatok eldönteni, hogy egy párt alkottok-e, tehát semmi nem utal arra, hogy jártok, vagy éppen házasságban éltek. Hogy miért? A válasz szerencsére nem olyan bonyolult.

Ha túl sokat posztoltok

Az állandó posztolgatással a többség palástolni szeretne valamilyen hiányosságot, tehát, ha folyton közös képeket osztotok meg, akkor át kell gondolnotok, mi hiányzik a kapcsolatotokból. Ez talán elsőre furcsának tűnhet, és nem is feltétlenül gondolsz arra, hogy bármi gondotok lenne, hiszen – elvileg – azért posztoltok, mert boldogok vagytok.

A felmérések azonban arra mutatnak rá, hogy az igazán boldog pároknak nincs szükségük arra, hogy ezt az intim érzést folyton megosszák másokkal. Tökéletesen elvannak úgy, ahogy egy párnak általában lennie kell: édes kettesben.

Ha minden rendben van köztetek, akkor nem érzitek szükségét annak, hogy rendszeresen visszaigazolást kapjatok a külvilágtól, nem igénylitek, hogy ismerősök, vagy akár idegenek azt bizonygassák nektek, mennyire összepasszoltok és milyen jó, hogy egymásra találtatok. Nincs szükségetek elismerésre, hátveregetésre, sem annak hirdetésére, hogy tökéletes a kapcsolatotok. Valószínűleg egyébként nem az (senkinek sem hibátlan a kapcsolata), de mindkettőtöknek jól esik elhitetni ezt másokkal és magatokkal egyaránt.

Ezért nem posztolnak magukról állandóan a boldog párok - ti közéjük tartoztok?

Másik intő pont, hogy ha valamit igazán élvezel, megéled a pillanatot, akkor nem azon jár az eszed, hogy a telefonodat nyomkodd, vagy éppen fotózz vele. Ez igaz a párkapcsolatokra is! Miért lenne fontos, hogy minden másnap megörökítsd, hogyan ölelitek, csókoljátok meg egymást? Nem lenne sokkal jobb, ha akkor és ott arra koncentrálnál, amit éppen átélsz? A válasz egyértelmű…

A harmadik és egyben utolsó fontos szempont pedig a közös képek intimitása. Jellemző módon gyakoribb, hogy inkább a nők posztolnak ilyen fotókat, aminek az az oka, hogy mi sokkal lazábban kezeljük az intimitást – ez jól meglátszik például a barátnői csevegésekben is.

A férfiak azonban szigorúbban kezelik ezt a kérdést, és legfeljebb csak szerelmük irányában merik kimondani, kimutatni, mit éreznek.

Emiatt van, hogy a férfiak ritkábban posztolnak intim, vagy csak egyszerűen közös fotókat. Ha ilyen társad van, vedd figyelembe az érzéseit, és ne tedd kirakatba az életeteket, hisz az ő szemében ezzel eloszlatod a köztetek levő bensőséges hangulatot.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!