5 ember típus, aki sokkal hajlamosabb a megcsalásra – Pszichológusok szerint

Sándor Alexandra
Írta: ,
5 ember típus, aki sokkal hajlamosabb a megcsalásra – Pszichológusok szerint

Valami nincs rendjén, ha egyáltalán felmerül benned, hogy egy monogám kapcsolatban többen vagytok, mint kellene. Akár kettőtökkel nem stimmel valami, akár csak a bizalmon kellene még egy kicsit dolgozni, a következő összefüggéseket nem árt ismerni…

A Facebook-függő

A Cyberpsychology, Behavior and Social Networking című szakfolyóiratban megjelent kutatási eredmények alapján „minél gyakrabban twitterezik valaki, annál nagyobb esélye van a megcsalásból, szakításból vagy válásból eredő párkapcsolati konfliktusra”.

Érdekes, hogy a románc időtartama egyáltalán nem számított: ugyanúgy érintettek voltak a néhány hetes gerlepárok, mint az évtizedek óta házasok.


Tudtad? 5 jele annak, hogy a párod megcsal a Facebookon


Noha hazánkban a csiripelős közösségi oldal kevésbé népszerű, mint az Egyesült Államokban, korábbi tanulmányok szerint hasonló hatás figyelhető meg a Facebook tekintetében is.

Aki lépett már félre

A megbocsátás nagyszerű dolog, ezt nem vitatjuk. Az amerikai Dél-alabamai Egyetem munkatársai azonban kimutatták, hogy a továbblépés ezen formáját érdemes kétszer is végiggondolni.

Eredményeik szerint ugyanis a férfiak és a nők egyaránt hajlamosabbak a megcsalásra, ha volt már olyan párkapcsolatuk, amelyben hűtlenek voltak.

A számadatok természetesen nem tükrözik, hogy vannak, akik tényleg óriási személyiségfejlődésen mehettek keresztül – de a statisztika ilyen, nem térhet ki az egyéni különbségekre.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra