5 dolog, amivel számolnod kell, ha elvált férfival randizgatsz

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 dolog, amivel számolnod kell, ha elvált férfival randizgatsz

Kép forrása: unsplash

Köztudott, hogy a házasságok igen jelentős része válással végződik, aminek nem csupán a kevésbé megfontolt döntések, hanem a későbbi összeférhetetlenségek is állhatnak a hátterében. Az mindenesetre biztos, hogy nem feltétlenül lesz könnyű a dolgod, néhány nehézséggel sok esetben számolnod kell.

Ez főleg azokra a férfiakra igaz, akik hosszú éveken át, vagy akár évtizedekig éltek egy nő oldalán. Ronthat a helyzeten, ha nem a partnered kezdeményezte a válást, vagy tényleg úgy érezte, hogy a felesége volt élete szerelme.

Természetesen mindez idővel változhat, sőt jó eséllyel változni is fog.

A kérdés az, hogy mennyit vagy hajlandó várni azért, az elvált férfi lezárja a múltat? Sokan türelmesen vágnak neki az új viszonynak, hiszen tudják, hogy egy kapcsolaton sem könnyű túllépni, a házasságon, a számtalan közös élményen pedig főleg nem az.

Ugyanakkor a türelem záros időn belül elfogyhat, és sajnos arra is fény derülhet, hogy a partner csak menekülni kívánt, egyelőre nem tud, de igazán nem is akar túllépni a múltbeli eseményeken.

Remélhetőleg te is olyan férfit választottál magad mellé, akire érdemes felnézni, s aki többek között az apaszerepben ugyancsak megállja a helyét.

Ha így van, akkor azzal is kalkulálnod kell, hogy a házasságából született csemeték elsőbbséget fognak élvezni veled szemben.

Persze ezt az erős kötődést, odaadást és önzetlenséget az ember csak akkor érti meg, ha saját magának is gyermeke születik.

De hogyan viszonyulj te magad azokhoz a csemetékhez, akikhez semmilyen közvetlen rokoni szál nem fűz? Viselkedj anyaként, vagy éppen ezzel riasztod el őket?

Hogyan fogadd el, ha a kedvesed inkább velük tölti a szabadidejét ahelyett, hogy veled lenne? Az ilyen és az ehhez hasonló dilemmák mindennaposak lesznek az életedben – legalábbis egy ideig garantáltan.