Meddig egészséges a féltékenység? Ha ezek igazak rád, túlzásba estél

Írta: ,

Sajnos a féltékenység a legtöbb esetben önbizalomhiányból ered, ebből adódóan nem is lehet kezelni a párkapcsolaton belül. Ahhoz, hogy száműzd az életedből, először magadban kell rendet tenned. De milyen jelekből tudhatod, ha az egészséges és elfogadható határt már átlépted, és túlzásba vitted a féltékenykedést?

Megpróbálod beosztani a kedvesed szabadidejét Kép forrása: unsplash

Párkapcsolatban természetes, hogy alkalmazkodunk egymáshoz, és igyekszünk arra törekedni, hogy összehangolhassuk a szabadidőnket. Ezzel nyilván semmi gond nincsen sőt, inkább az okozhat problémát, ha jellemző módon és rendszeresen külön-külön töltitek azt az időt, amit egymásra is szánhatnátok.

Éppen emiatt lehet aggasztó és intő jel, ha arra törekszel, hogy beoszd a szerelmed szabadidejét.

Adott esetben a megkérdezése nélkül is közös programokat fixálsz le, vagy úgy tervezed meg a komplett hétvégét, hogy esetleg csak néhány órát hagysz számára, mikor azt csinálhat, amit szeretne.

Ez még egy gyermek esetében is túlzás… A féltékenység kivetülése lehet, ha úgy érzed, muszáj folyton programot biztosítanod a szerelmed számára, nehogy ő önállósodjon, és ideje legyen esetlegesen félrekacsintani, vagy másokkal ismerkedni.

Rákényszeríted, hogy bizonyítsa a hűségét Kép forrása: unsplash

Sajnos nagyon rossz úton haladsz, ha elvárod a kedvesedtől, hogy bizonyítsa számodra, mit érez.

Eleve rossz, ha nem érzed automatikusan, hogy szeret és hűséges hozzád, de az csak hab a tortán, ha nem hiszed el azt, amit mond.

Tipikus példa erre, mikor be kell bizonyítania, hogy tényleg túlórázott, esetleg még arra is vetemedsz, hogy felhívd a kollégáit, vagy a recepcióst, hogy valóban benn kellett-e maradnia a munkahelyén.

Ha nem ismeretlenek számodra az ilyen és ehhez hasonló szituációk, akkor egész biztos lehetsz benne, hogy alaposan túllőttél a célon a féltékenykedést illetően.

Még az a férfi sem fogja sokáig tűrni ezt az ellenőrzést, aki fülig szerelmes beléd…