Nem mondja ki, de már érzed: mások lesznek a mozdulatai, ha eltávolodott tőled

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Biztos te is találkoztál már azzal a monológgal, miszerint a „nőknek hihetetlenül jók a megérzéseik”. Saját magamon is észreveszem, hogy meglehetősen sűrűn történik velem olyan dolog, amit mintha előre éreztem volna. Azonban ennek az egésznek nem csupán ezoterikus vonatkozása lehet, a megérzéseket gyakran a tudatalattink befolyásolja. De mi hat a tudatalattinkra? Például a testbeszéd, a metakommunikációs jelek sora, amik alapján már azelőtt levonunk bizonyos következtetéseket, hogy azok megtörténtek volna. Igaz ez a párkapcsolatunkra is: sokszor elég ránézni, a szavát hallani a másiknak és máris tudjuk, hogy baj van…

Bármi, ami új

Az érzelmeink nagyon bonyolultak, és sokszor még magunk sem jutunk dűlőre velük. Ez különösen igaz akkor, ha valamin változtatni készülünk, például éppen szakítás előtt állunk. Ilyenkor gyakran megesik, hogy idegeskedünk, zavarba jövünk, olyan mozdulatokat, pótcselekvéseket használunk, amik korábban nem voltak jellemzőek. Ugyanez igaz a barátodra is, ha éppen azon töri a fejét, hogy kilép a kapcsolatotokból. Ha idáig kifejezetten nyugodtnak, harmonikusnak tűnt, most viszont állandóan tesz-vesz, a telefonjához nyúlkál, erőteljesen gesztikulál, megérinti a nyakát, az arcát, akkor az vagy titkolózásra, vagy egy nem várt lépés időszerűségére utal.

Nem enged közel, sőt, ignorál

Azt igazán könnyen észreveheted, ha a másik feled nem enged közel magához, hiszen ezzel automatikusan sérül a köztetek levő intimitás.

Nem ölelitek, pusziljátok meg egymást annyiszor, amennyiszer szoktátok, és szinte úgy érzed, szánt szándékkal kerüli azokat a helyzeteket, amikben ezekre alkalmatok lenne.

Szinte már égbekiáltó jel, ha elhúzódik tőled, vagy kifogásokat keres, amikor megpróbálsz közeledni, megfognád a kezét, vagy éppen megcsókolnád. Ennél kevésbé feltűnő, de nem észrevehetetlen, ha ignorál a partnered. Például rá nem jellemző módon böngészi a telefonját, amikor kettesben vagytok, úgy veszed észre, máshol járnak a gondolatai, amikor beszélsz hozzá, távolabb helyezkedik tőled, testével elfordul, lábfejeivel nem az irányodba mutat.

Rád erőlteti a távolságtartást

Egy idő után azt veheted észre, hogy te sem akarsz olyan intenzíven közeledni hozzá, ám könnyen lehet, hogy erre nem találsz konkrét magyarázatot. Mi állhat mindennek a hátterében? Az, hogy ha valaki elutasító, rideg, vagy éppen komoly környezettel szembesül, akkor automatikusan visszafogja magát. Jó példa erre, hogy mennyire másként beszélgetünk egy baráti összejövetelen vagy egy hivatalos alkalom során.

Amikor a barátod távolságot tart tőled, akkor te is automatikusan alkalmazkodsz hozzá, és egy idő után azt veszed észre, hogy gyakorlatilag semmilyen kontaktus nincs köztetek. Szerencsére idáig nem olyan könnyű intő jelek nélkül eljutni, ugyanis a testbeszéd árulkodik. A keresztbe tett lábak, karok egyértelműen elutasításra, az érdeklődés hiányára utalnak, valamint a korábban említett elfordulás is ide sorolható.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!