5 téma, amit tisztáznod kell az első szex előtt

Írta: ,

A legelső együttlét az új pároddal lehet életre szóló élmény, de lehet borzalmas kudarc is. Mindegy, hogy még csak öt perce ismeritek egymást vagy már évek óta vágyakozva néztek egymás szemébe, vannak dolgok, melyeket tisztázni kell, mielőtt ágyba bújtok. Itt is követendő szabály, ahogy a szexben is, hogy nem rontunk ajtóstul a házba. Léteznek témák, melyeket alapos körültekintéssel kell kezelni, különben kínos helyzetbe hozhatjuk a másikat, de ami a legrosszabb: saját magunkat is. Ráadásul a direkt kérdésekre adott válaszok nem is biztos, hogy fedik a teljes valóságot, s ez később még gondot okozhat a kapcsolatotokban.

Magányos agglegény vagy házasságtörő szédelgő Kép forrása: culturacolectiva.com

1/5 Magányos agglegény vagy házasságtörő szédelgő

Egy ismerősöm panaszkodott nem rég arról, hogy már a harmadik udvarlójáról derül ki, hogy bár következetesen titkolta, egy feleség és egy vagy két gyermek várta odahaza a férfit. A lány mentségére legyen szólva, úgy alakult az élete, hogy hobbijának köszönhetően (bármixer) éjszaka dolgozik és nappal alszik.

A munkahelyén kívül nem nagyon van alkalma férfiakkal találkozni, s sajnos a hajnali órákban felbukkanó, egyébként rendkívül jómodorú és intelligens férfiak jelentős része csak alkalmi szexpartnert keres egy szórakozóhelyen.

A kezdeti szimpátián felbuzdulva a férfiak hajlamosak elfelejteni megemlíteni, hogy már foglaltak, rosszabb esetben le is tagadják az igazságot. Ilyenkor érdemes egy kis cselhez folyamodni. Ha jegygyűrű nincs is az illetőn, a gyűrű alatt fehérebb marad a gyűrűsujján a bőre.

Ha gyanút fogtunk, említsük meg neki, hogy semmilyen ellenérzésünk nincs azzal kapcsolatban, ha egy férfi tartós párkapcsolata mellett más örömforrásokat is keres. Ilyenkor a nőcsábászok már nem kezdenek el tagadni, hárítani.

Örülnek a váratlan és megértő kijelentésnek, néhányuk talán még büszke is lesz hirtelen magára. Ennél a szituációnál kell azonnal felállni és távozni.

Szereti-e a munkáját Kép forrása: flickr.com

2/5 Szereti-e a munkáját

Főszabály, hogy ha biztosra akarsz menni egy témát illetően, akkor ne egyetlen kérdést tégy fel az üggyel kapcsolatban. Legalább három vagy négy kérdésre lesz szükséged annak érdekében, hogy a férfi számára túl bonyolult legyen a dolgok szépítése és inkább az őszinteség irányítsa.

Rendőrségi kihallgatásokon alkalmazott technika, hogy egy kérdésre adott válasz után újra és újra felteszik ugyanazt a kérdést, kissé átfogalmazva. Ha bármelyik alkalommal eltérő választ ad a gyanúsított, akkor biztos, hogy hazudik.

Egy férfi esetében igen fontos, hogy szereti-e a munkáját. A munkahelyi sikerek a magánéletben is nyomot hagynak, de igaz ez a kudarcokra is. Ha egy férfi nem érzi magát elismertnek, motiváltnak a munkájában, akkor hamarosan átvezeti ezt a kishitűséget a magánéletébe is.

Fontos tehát tudni, hogy mivel foglalkozik, szereti-e, amit csinál, hogyan néz ki egy átlagos napja, s milyen kapcsolatban van a kollégáival.

Mi újság az exekkel? Kép forrása: taylorandporter.co.uk

3/5 Mi újság az exekkel?

Minden férfi számára meglepő, ha egy csinos lány, akinek épp udvarolni szeretne, firtatni kezdi a múltbéli viszonyait. Ezért nem mindegy, hogyan tálalod a témát. Légy mindig udvarias, ajánld fel, hogy ha nem szeretne, nem kell válaszolni, mert eszedben sincs (na persze) a magánéletében vájkálni.

Talán már észrevetted, hogy az emberek úgy működnek, hogy ha te elárulsz nekik egy bizalmas információ, akkor ők is ösztönösen megnyitnak egy kaput és viszonozzák a gesztust.

Ha a kiszemelt férfi kész információkkal szolgálni az exeiről, akkor figyelj arra, hogy hogyan beszél a volt barátnőiről. Jó jel, ha tiszteletteljesen említi a nevüket, s azt mondja, nincs velük rossz kapcsolatban, de már ritkán találkoznak.

 

Védekezés szex közben Kép forrása: shop.nordstrom.com

4/5 Védekezés szex közben

Az egyik legkényesebb téma mind közül az, amikor a védekezési módszerek kerülnek szóba egy bimbózó kapcsolatban. Nem is hinnénk, milyen sok nő és férfi bújik ágyba egymással megfelelő elővigyázatosság nélkül.

Az óvszerellenzők szerint a gumi érintése megöli a romantikát, a fogamzásgátlót sok nő egészégtelennek tartja a nem kívánt mellékhatások és a hormonok miatt. Nem csak a váratlan gyermeknemzés lehet a legfontosabb félnivaló az első szex előtt, a fertőzések miatt is lehet kezdetben aggódni.

Fontos ezt a kérdést mielőbb tisztázni, ne akkor kerüljön szóba, amikor már az ágyban hemperegtek és a felfokozott lelkiállapot miatt hajlamos lehetsz olyan döntést hozni, melyet később megbánsz.

Egyéjszakás kaland vagy holtidiglan Kép forrása: theprettyblog.com

5/5 Egyéjszakás kaland vagy holtidiglan

Egyáltalán nem mindegy, hogy tartós kapcsolatra vágysz vagy egy könnyed hétvégi kalandra. S az sem mindegy, hogy a partnered milyen elvárásokkal érkezik meg az életedbe. A jó párkapcsolat nem a szerencse műve, hanem tudatos stratégia eredménye.

Vannak helyzetek, amikor nem érdemes kertelni, hanem venni kell a bátorságot és kimondani, megkérdezni bizonyos dolgokat. Igazságtalanság lenne, ha nem tisztáznátok egymással még idejében, hogy szeretnétek-e már megházasodni, családot alapítani vagy még nyitottak vagytok minden új lehetőségre.

Bármilyen választ is kapsz, légy megértő.

Tudd, hogy ha az utóbbi igaz a randevú partneredre, akkor nem várhatsz tőle – legalábbis kezdetben – teljes hűséget, mert az is lehet, hogy másokkal is találkozgat.

Ám, ha kettőtök közül te vagy az, aki lazább kapcsolatra vágyik, akkor ne bolondíts magadba olyan férfit, aki már a leendő gyermekei anyját látja benned, holott neked eszedben sincs annak lenni.