5 első randis hiba, amit jobb, ha tudatosan elkerülsz

Zabolai Margit
Írta: ,
5 első randis hiba, amit jobb, ha tudatosan elkerülsz

Az első randi előtt mindenki izgul egy kicsit, pedig ha magadat adod, semmi baj nem lehet – legrosszabb esetben nem érzitek jól magatokat együtt, de akkor legalább időben fény derül erre. Van azonban néhány hiba, amit mégis érdemes elkerülnöd a psychologytoday.com javaslatai szerint.

A telefonoddal babrálni nem csak modortalanság, de azt az érzetet is kelti a másikban, hogy nem figyelsz rá, unatkozol, vagy nem érdekel, amiről éppen beszél, ez pedig gyorsan megöli a hangulatot. Add meg a partnerednek azt a figyelmet, amit te is elvársz tőle.

Ha valami tényleg igazán fontos, például egy halaszthatatlan hívást vársz, akkor arról szólj előre, kérj elnézést, és hagyd elérhető közelségben a telefonodat, de ekkor sem érdemes percenként ellenőrizned, hogy csörgött-e már. Magadnak is hálás leszel később, ha az ismerkedés idejét valóban az ismerkedésre szánod.

Ne késs! Kép forrása: dezdemonfashiontrends.xyz

Lehet, hogy a régi fáma szerint sikkes, ha egy nő kicsit várat magára, de a szakértők szerint ez semmi esetre sem követendő gyakorlat. Egyrészt illetlenség, másrészt pedig garantáltan idegessé teszi a másik felet.

Képzeld magadat a helyzetébe: te sem szeretnél idegesen ülni és arra várni, hogy vajon egyáltalán eljön-e a másik.

Azon túl, hogy nem keltesz a késéssel jó benyomást, az is garantált, hogy a partnered rossz hangulatban, feszülten fog neki a beszélgetésnek vagy közös programnak, és úgy érzi, egyáltalán nem is fontos neked ez az egész – ez pedig nem egy jó alap.

Ha úgy látod, hogy 10 percnél többet fogsz csúszni, inkább írj neki!