4 ok, amiért az első közös karácsony igazi vízválasztó a kapcsolatokban

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az első közös karácsonyra mindenki izgalommal vegyített aggodalommal készül. Különösen igaz ez akkor, ha nem olyan régen, mindössze pár hónapja jöttetek össze, nem pedig év elején. Nem csoda, ha kicsit aggódsz, az első karácsony igazi vízválasztó is lehet.

Most lesztek hosszabban együtt először Kép forrása: flickr.com

Nem minden esetben könnyű összeegyeztetni a szabadságokat, emiatt könnyen előfordulhat, hogy idáig nem töltöttetek jelentősebb mennyiségű időt együtt.

Karácsonykor azonban legalább 2-3 napja mindenkinek van egyhuzamban, hogy a szeretteivel töltse az idejét, a szerencsésebbek pedig 1-2 hétre is pihenőre mehetnek. Ha egy párt alkottok, akkor kézenfekvő, hogy annyi időt legyetek együtt, amennyit csak lehet.

Azonban konfliktushelyzetet teremthet a szabadság: ha nem szoktátok meg, hogy sokat vagytok együtt, akkor feszültséget generálhat köztetek, hogy hirtelen a nap 24 órája a tiétek – ráadásul többszörösen.

Ugyanígy problémás lehet, ha besokalltok, és pl. a barátod nem akar annyi időt veled tölteni, amennyit szerinted ilyenkor jó lenne. Ez valódi melegágya a vitáknak, és a sértődéseknek.

Kiderül, mennyire ismeritek a másikat Kép forrása: ae.com

Nem feltétlenül könnyű ajándékot venni annak sem, akit jól ismersz, hát még a barátodnak, ha csupán néhány hónapja jártok… Nem akarsz olyat venni, amiből azt gondolja, hogy totálisan szerelmes vagy, hiszen nem szeretnéd, ha elbízná magát, vagy fantáziátlannak tartana, amiért csak szentimentális ajándékokkal tudsz előrukkolni.

Azt sem akarod, hogy egy szépségápolási csomaggal lerendezd a dolgot, de nyilván nem szeretnéd többtízezer forintos meglepetéssel sem zavarba hozni.

Egyáltalán ő milyen összegben gondolkodik? Jó, ha meg tudjátok beszélni ezeket a kérdéseket előre, de nem biztos, hogy máris olyan közeli kapcsolatba kerültetek, hogy mindezt ne érezzétek kínosnak, vagy erőltetettnek.

Ugyan egy rossz karácsonyi ajándék még nem válóok, de ha kapsz egy tusfürdőt és egy szappant, akkor valószínűleg nem azt szűröd le, hogy a barátod kifejezetten jól ismer és szeret.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019