Ezeket tanulod meg az első komoly szakításod után

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ezeket tanulod meg az első komoly szakításod után

Kép forrása: unsplash

Az első szerelem mindenkire különösen nagy hatást gyakorol, és tényleg olyan érzéseket generál, amiket sosem felejtünk el. Persze, ez nem azt jelenti, hogy kizárólag jó dolgokat tanulhatunk belőle, de az biztos, hogy az alábbiak neked is ismerősek lesznek, ha már magad mögött tudhatod az első nagy szerelmet.

Muszáj kompromisszumokat kötni Kép forrása: unsplash

Az első szerelem a legtöbbször azért ér véget, mert nem köttök kellő mennyiségű kompromisszumot.

Ez sokszor tapasztalatlanságból is adódik, továbbá abból, hogy ez a szerelem a kamaszkorra jellemző igazán – ez az időszak nem arról szól, hogy engedünk a saját elképzeléseinkből, vagy éppen áldozatokat hozunk másokért.

Nincs ezzel gond, hiszen ilyenkor mindenki elsősorban saját magát próbálja kiismerni, igyekszik kitapasztalni, hova passzol a családban, az iskolában, a társadalomban és úgy általában a világban.

Ilyen körülmények között érkezik meg a mindent elsöprő, és bizonyíthatóan kémiai változásokat okozó szerelem… Nem csoda, ha az első szerelem a legtöbbször vitákkal, vagy éppen komoly veszekedésekkel van megtűzdelve.

Ami biztos, hogy a konzekvenciát egész bátran levonhatod: sok esetben kompromisszumokat kellett volna kötnötök, és akkor nem csak a nézeteltéréseket, hanem akár a szakítást is megúsztátok volna.

A kommunikáció létfontosságú Kép forrása: unsplash

Biztosan a könyöködön jön ki ez a fontos tényező, azonban sokan egyszerűen képtelenek élni a kommunikáció nyújtotta lehetőségekkel. Bár sokan szeretik a nőkre fogni a hiányát, mondván, hogy ők azok, akik állandóan duzzognak, de ez azért így nem állja meg a helyét.

Az erősebbnek titulált nem is előszeretettel elhallgatja a sérelmeit, és ők is pontosan úgy hajlamosak gyűjtögetni azokat, ahogy a nők. Ennek az eredménye persze nem lehet más, mint félreértések sora, és az, hogy a problémákat nem párkapcsolaton belül kezeljük, hanem a barátokkal próbáljuk kivesézni – rosszabb esetben valaki más karjaiban keressük a megoldást.

A párkapcsolatot illetően egyik sem vezet sehova, és ezzel bizonyára tisztában vagy, ha volt már legalább egy nagy szerelem az életedben, aminek aztán szakítás lett a vége. Utólag biztosan te is sokat gondolkoztál azon, mikor és mit kellett volna mondanod, vagy éppen tenned annak érdekében, hogy ne jussatok idáig.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv